Vinul.Ro a lansat cartea „Povestiri carciumaresti”

img_0516j

Publicitate
IWCB

„Povestiri carciumaresti” este titlul celei mai recente carti despre dedesubturile restaurantelor lansata la Bucuresti de echipa portalului de specialitate Vinul.Ro.

Autorii – jurnalista Alina Matei și somelierul Sergiu Mihail Nedelea – realizează în acest volum nu doar o incursiune în „bunele” sau „mai puțin bunele” practici din industria ospitalității de la noi: cartea reprezintă atât o colecție de „legende urbane” demontate sau explicitate, cât și una de studii de cazuri de succes.

Publicitate

Sunt abordate aspecte din interacțiunea cotidiană a clientului cu restaurantele (personaje precum „cârciumarul comunist”, „ospătarul indolent”, un dicționar de termeni uzuali, o discuție despre mărimea și necesitatea tips-ului, un cod de bune purtări ale clientului și ospătarului, câteva conflicte uzuale și cele mai bune căi de rezolvare ale lor, metode de gestionare și de motivare a resursei umane în localuri etc).

Autorii realizează și o serie de interviuri exploratorii cu managerii unor „rețete de succes”: de la restaurante-obiectiv turistic, precum „Caru cu Bere”, la restaurante de rețea precum „La Mama”, restaurante „de cartier” sau restaurante de familie, ca „Violeta’s Vintage Kitchen”, firme specializate în catering ori restaurante de hotel.

_mg_08044

Lansarea, desfășurată la Restaurantul Ginger din București, s-a bucurat de o numeroasă asistență din industria vinului și a restaurantelor din Capitală și a fost însoțită de o degustare de vinuri – californiene (Gallo), spaniole (Marques de Riscal), italiene (Vino Nobile di Montepulciano Cecchi) și australiene (Peter Lehmann) – și de digestive Underberg și Unicum, din portofoliul Heinrig Distribution.

Cartea, apărută la Editura Business Adviser, costă 30 lei și va fi disponibilă, pentru început, sub formă de ofertă specială la abonamentele (100 lei / an) la ediția tipărită a revistei Vinul.Ro, contractate prin intermediul website-ului Vinul.Ro.

Video de la lansare:

(video: Catalina Tolos)

(video: Vinul.Ro)

2 thoughts on “Vinul.Ro a lansat cartea „Povestiri carciumaresti”

Comments are closed.