Vinuri bune din crame româneşti – Domeniul Drăgaşi

Cel mai nou producător de pe Dealul Oltului are o poveste cel puţin la fel de frumoasă ca a vecinilor. Pe scurt, este vorba despre o dragoste la prima vedere, concretizată în vinuri care deja fac să se vorbească laudativ despre Domeniul Drăgaşi.

Publicitate
IWCB

Numele cramei: Domeniul Drăgaşi – Dealul Viilor, Com. Prundeni, sat Călina, jud. Vâlcea
Numele firmei: Agricola Girueta S.R.L. – str. Decebal nr 39, Drăgăşani, jud. Vâlcea
Branduri: Domeniul Drăgaşi – Pelerin. Gama destinată HoReCa, preţ de listă 40-60 lei
Suprafaţa de vie în exploatare: 7,18 ha plantaţie nouă, din 2012. 2,5 ha teren aflat în pregătire pentru plantare în anii 2017 şi 2018
Sol: luto- argilos
Soiuri:  Cabernet Franc 2,11 ha, Merlot 1,36 ha, Pinot Gris 1,12ha, Sauvignon Blanc 2,67 ha
Capacitatea cramă: 100.000 L producţie şi stocare
Winemaker: Magdalena Enescu & Fiorenzo Rista
Director executiv: Alina Podiuc
Degustări: Da – degustari cu/fără masă pentru maxim 25 persoane.
Date de contact: tel: 0740.222.275, e-mail: alina_i@yahoo.com

Domeniul Drăgaşi recomandă:

Cabernet Franc Pelerin 2015

Publicitate
IWCB

Sec, 14,5%vol.alc., IG Dealurile Olteniei

„Recomandăm acest vin pentru specificitatea sa şi pentru uncitatea de gust. Dar şi pentru că nouă ne place foarte mult” – Alina Podiuc, director executiv

Tinereţea se afirmă încă din notele violet-cerneloase. Dens, dar mlădios, vinul aduce parfumuri intense de coacăze, afine, prune uşor afumate, ierburi aromate, dar şi tuşe de piper, nuci şi roşii uscate. Gustul e plin, rotund, cu arome de vişine şi prune, cu aciditate vie şi taninuri nesperat de catifelate. Lasă o fină impresie apoasă în mediană, însă finalul e lung, mătăsos, dominat de gemuri de fructe negre şi ciocolată, printre care răzbat tonuri de vegetale şi condiment. 88p, mai creşte.

Sauvignon Blanc Pelerin 2015

Sec, 13,9%vol.alc., DOC-CMD Drăgăşani

Vinul, deşi mai păstrează nuanţe verzui, a căpătat deja tente aurii şi, după câteva minute de aerisire, oferă parfumuri destul de timide de soc, agrişe şi lime. În gust însă, după un atac uşor apos, dezvoltă o palteă aromatică intensă, ce trece prin caise, citrice şi vegetale. Final este mediu, dar vibrant şi destul de echilibrat. Regăseşti acolo caisa, dar şi migdale prăjite şi un praf de condiment, potenţat uşor şi de alcool. 85 p

 

 

Pinot Gris Pelerin 2015

Demisec, 12,4%vol.alc., DOC-CMD Drăgăşani

Delicat în exprimarea olfactivă, unde găseşti flori de câmp, un pic de gutuie, polen, dar şi tuşe plăcute de frunză de tutun. Restul de zahăr nu este deranjant, ba chiar ajută, pentru că, în ansamblu, gustul e dominat de arome de grapefruit. Dar mai apar şi alte citrice, mai dulci, un pic de cireaşă albă şi fine tuşe vegetale.Aciditatea este sus, ţinând zahărul sub control. Zahăr care, la rândul lui, asigură necesarul de corpolenţă pentru ca vinul să fie plăcut şi băubil. 84 p

 

 

Ramato Pelerin 2016

Sec, 13,5%vol.alc., vin de masă

Pinot Gris Rose

Un experiment interesant, de culoarea cuprului bătut, care se prezintă cu arome diafane de cireşe albe, flori, stafide, ierburi uscate, ba chiar şi o tuşă de zahăr vanilat. În gust, însă, capătă amplitudine. Extractul e mare, vinul devenind chiar corpolent, cu manifestări uşor tanice, însă elegante, pentru că echilibrează senzaţiile dulci din atac. În care regăseşti compoturi de cireşe şi vişine, caisă coaptă, dar şi tuşe tonic-vegetale. Oferă mai multă satisfacţie asociat cu mâncare. 86 p

Rose Pelerin 2016

Sec, 13,6%vol.alc., IG Dealurile Olteniei

Mure, prune negre şi intense note vegetale. Acestea sunt primele manifestări olfactive ale acestui rose mai degrabă trandafiriu. Încălzit un pic, virează spre fructe roşii de pădure, dar îşi amplifică şi nota de ardei gras roşu, crocant. Atacul e plin, aproape masticabil, oferind arome de cireşe negre, prune, dar şi tuşe de ardei gras şi cafea. Echilibrat, cu un final mai lung decât anticipai şi extrem de băubil, vinul primeşte 87 p