Vinuri bune si premii atractive la Zilele Vinul.Ro

14 producatori si distribuitori de vinuri si-au prezentat portofoliile in cadrul evenimentului Zilele Vinul.Ro, targ de vinuri organizat la sfarsitul lunii ianuarie la restaurantul Margo Lounge, din Centrul vechi al Capitalei.

Publicitate
Oprisor

In ciuda temperaturilor scazute de afara, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasa, atat sambata, cat si duminica standurile expozantilor fiind vizitate de peste 190 de proprietari de restaurante, manageri, ospatari sau barmani ai mai multor locatii din Bucuresti si din tara. Alaturi de acestia, in randul numerosilor pasionatilor prezenti la Zilele Vinul.Ro s-au mai aflat reprezentanti ai unor companii din industria auto si IT, lideri in Europa de Est si Romania precum (IBM si Maserati), manageri de hoteluri, scriitori de succes, actori, jurnalisti si oameni de televiziune, glorii ale fotbalului romanesc etc.

Alcovin Macin a prezentat la targ gama lansata la sfarsitul anului trecut, Curtea Regala, cele mai apreciate vinuri din aceasta linie fiind Aligote, Muscat Ottonel sec si Merlot. Casa Panciu a venit la Zilele Vinul.Ro cu vinurile din gamele Casa Panciu si Sagio, dar si cu vinuri imbuteliate la bag-in-box pentru a fi prezentate in special profesionistilor HoReCa.

Publicitate

Pe langa vinurile consacrate din gama Scurta Vineyard si Cantus Primus, Cramele Halewood au mai oferit spre degustare noile vinuri Vitis Metamorfosis, Hyperion si Theia, dar si cateva vinuri din portofoliul de importuri. De la Crama Oprisor vizitatorii targului Zilele Vinul.Ro au putut degusta gamele Caloian, La Cetate Miracol, dar si Cabernet Sauvignon Crama Oprisor, Smerenie 2009 si Rusalca alba. Domeniul Coroanei Segarcea i-a incantat pe cei prezenti cu Feteasca alba Domeniul Coroanei Segarcea 2010, dar mai ales cu partea de vinuri rosii din portofoliu, produse intense, elegante si foarte bine lucrate, iar Domeniile Dealu Mare-Urlati, producator aflat in plina campanie de repozitionare a brandului, a impresionat cu vinurile Incantation si cu Feteasca neagra Paganus. Domeniile Samburesti au mizat la targ, alaturi de vinurile din gama Domeniile Samburesti, pe forta Cabernetului Sauvignon Chateau Valvis, recolta anului 2002. Heinrig Distribution s-a pregatit destul de intens pentru aceasta editie a Zilelor Vinul.Ro, lansand aici vinul Shiraz Peter Lehman Stonewell 2005, vin considerat de multi drept vedeta acestui eveniment.

La capitolul confirmari s-a inscris si Shiraz-ul de la Corcova Roy & Damboviceanu, dar si cupajul rosu Senator Private Collection de la Senator Wine. Importatorul VinChile a prezentat in premiera la targ noii componenti ai gamei Castillo de Molina, dar si linia 35South, apreciata pentru raportul foarte bun pret/calitate. Devenite nume de referinta in randul pasionatilor de vin de la noi, vinurile din gama Enira si Alira Merlot au atras foarte multi vizitatori la standul WineRo. De asemenea, Vinarte si SERVE, doi grei ai segmentului premium din Romania, au facut furori in randul vizitatorilor cu vinurile din gama Terra Romana, respectiv vinurile Prince Mircea 2008, Prince Matei 2007 si Sirena Dunarii 2001.

Pe langa lansarile de vinuri, in cadrul targului au fost organizate tombole cu premii pentru toti invitatii prezenti. Astfel, platitorii de bilet au intrat automat in tragerea la sorti care a avut ca premii sticle de vin de la expozantii prezenti, iar reprezentantii segmentului Horeca si detinatorii de invitatii au putut participa la tombola realizata special pentru acestia. Pentru aceasta categorie de vizitatori premiile au fost oferite de catre partenerii Accesoriivin.Ro si Vinuridecolectie.ro si au constat in: o trusa desfacator, trei desfacatoare Final Touch, trei seturi Wine Esential (gama VacuVin), un desfacator cu termometru si doua decantoare Modena. Marele premiu al acestei tombole consta intr-o vitrina/racitor de vinuri cu o capacitate de 40 de sticle. Maestrul de ceremonii al evenimentului a fost somelierul Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.

In cadrul targului Zilele Vinul.Ro, eveniment recomandat de Magic FM, a fost organizata si expozitia de pictura „Memories of My Dreamworld”, semnata Anne Nebert. In pretul biletului de intrare a fost inclusa degustarea vinurilor prezentate de expozanti, dar si o gustare oferita de restaurantul Margo Lounge.

Zilele Vinul.Ro isi propune sa devina un eveniment lunar de promovare a culturii vinului pentru amatori si profesionisti. Pozitionat in Centrul vechi al Capitalei, evenimentul reprezinta o inovatie in domeniul targurilor de vin.

Alte materiale despre Zilele Vinul.Ro:

Zilele Vinul.Ro (galerie foto)

Producatorii de vinuri, despre Zilele Vinul.Ro

Castigatorii premiilor oferite in cadrul targului Zilele Vinul.Ro

2 thoughts on “Vinuri bune si premii atractive la Zilele Vinul.Ro

 1. As avea cateva comentarii, de data aceasta nu chiar pozitive. Indiferent de comentarii, vreau sa va felicit pentru organizarea acestui eveniment. Sunt sigur ca industria romaneasca de vinuri are nevoie de aceaste evenimente, mult mai des si de o amploare mult mai ridicata.

  Desi locatia parea ok ca punct de desfasurare a acetstui timp de eveniment, am fost cam dezamagit de desfasurarea actiunii. Am sa va enumar mai jos motivele mele:
  -Fum: cum am intrat in incinta restaurantului am fost lovit de o perdea de fum. NU consider normal sa se permita fumatul la un eveniment unde iti este solicitat simtul olfactiv. Chiar daca nu am vazut foarte multe persoane fumand in zona de degustari, totusi am fost deranjat de atmosfera incarcata
  -Zgomot: poate o fi fost acustica salii de vina, poate instalatia de sunet, dar in permanenta era un galagie – mai ales cand se trageau la sorti castigatorii nu mai intelegeam nimic din nici o discutie. Strigam efectiv la un director de vanzari.
  -Spatiu: spatiul alocat fiecarui producator era destul de mic, iar la unele standuri chiar se crease un pic de inghesuiala

  As avea cateva comentarii si la adresa companiilor prezente:
  -Nimeni nu putea oferi apa. La un eveniment unde se degusta multe soiuri de vin, consider ca ar trebui sa se puna la dispozitie si un pahar cu apa pentu a odihni un pic papilele (nu este primul eveniment de acest gen la care ma lovesc de aceatsta problema).
  -Branza, mar, strugure, nuca, etc – nu existau decat la un singur producator. Sunt de accord ca s-a oferit o gustare dar ar fi fost frumos sa gasim langa decantoare si o bucata de cascaval si o apa plata pentru a mai schimba un pic PH-ul
  -Decantare/ respirare – dupa cum stim, este foarte important timpul de aerisire al unui vin. Ce m-a frapat a fost faptul ca erau vinuri care se ofereau la degustare fara nici un pic de aerisire, iar alte vinuri stateau in decantor de ore bune.

  Cam astea sunt in mare observatiile mele. Nu vorbesc ca profesionist ci ca simpu pasionat de acest domeniu.

 2. Pe langa comentariile absolute pertinente ale domnului Anton as vrea sa mai subliniez un aspect, si anume modul in care unii producatori inteleg relatia lor directa fata de clienti.De exemplu unii avea sticlele de vin puse la „expozitie” fara sa le desfaca, persoana de la Crama Oprisor a refuzat sa deschida o sticla de Merlot Miracol…..dar cel mai mult cred ca m-a deranjat fumul si faptul ca nu puteam clati paharul dupa o degustare.Poate la vara daca acest eveniment se va permanetiza se va alege o locatie in aer liber, este doar o idee daca nu se poate interzice fumatul

Comments are closed.