Vinuri de la case mari la Luxury Show

Standul Vinlux, din cadrul expozitiei Luxuty Shov (7-10 decembrie, Romexpo) a prezentat mai multe vinuri din Italia si Spania, importate in Romania de Cramele Halewood, parte a Grupului Halewood Romania: Casa Antinori (Italia) si Torres (Spania).

Publicitate
Excursii

Dintre vinurile Antinori, vizitatorii au putut pot cumpara Conte della Vipera, Tenute Marchesi Antinori, Pian delle Vigne Brunello di Montalcino, Tignanello si Solaia. Istoria familiei Antinori se scrie necontenit de 26 de generatii. Fiind si producatori si comercianti de vin, aceasta afacere a fost cea care a predominat de-a lungul timpului: Giovanni di Piero Antinori s-a inscris in Organizatia Producatorilor de Vin in anul 1385, iar in secolul al XVI-lea au devenit cunoscuti in afara Italiei. Vinul a ramas principala pasiune si activitate a familiei, pana cand, in anul 1898, a luat fiinta «Fattoria dei Marchesi Lodovico e Piero Antinori», proprietatea si fermele fiind transformate intr-o afacere cu adevarat moderna. De-a lungul ultimilor 20 de ani, familia Antinori a contribuit in mod semnificativ la « Renasterea » vinurilor italiene, producand vinuri de calitate superioara, elegante si complexe, care atrag atentia si aplauzele cunoscatorilor de vin din intreaga lume.

Din Spania, de la celebra familie Torres, au fost prezentate Grans Muralles, Reserva Real, Fransola, Mas La Plana, vinuri exportate in peste 115 tari din intreaga lume. Familia Torres este dedicata viticulturii inca din secolul al XVII-lea, isi cultiva propriile vii in regiunea catalana Penedes si si-a fondat propria companie de export al vinului in anul 1870, cand produsele pivnitelor Torres au patruns pe pietele din Europa si America.

Publicitate
IWCB