Vinuri vieneze la „Cantine de Nicolai”

ComPRess Romania, biroul de reprezentare a Municipalitatii orasului Viena in Romania, a organizat la sfarsitul acestei saptamani, la restaurantul La Cantine de Nicolai, un eveniment de promovare a vinurilor vieneze, in care a fost prezentata o parte din portofoliul companiei Weingut Wien Cobenzl.

Publicitate
e-vinul.ro

In ambientul modern al restaurantului La Cantine de Nicolai, invitatii, personalitati ale vietii publice romanesti si austriece, precum si oameni de afaceri si reprezentanti mass-media, au avut posibilitatea de a degusta sapte dintre vinurile Cobenzl: spumantul Wiener Walzer, Gelber Muskateller Senator 2009, Gruener Veltliner Senator 2009, Wiener Satz Senator 2009, Gruener Veltliner Pfeffer 2009, Blauer Zweigelt Hofbreiten 2006 si Pinot Noir Bellvue Reserve 2006. Din partea Orasului Viena, la acest eveniment, a fost prezent Ernst Woller, presedintele Comisiei pentru Cultura si Stiinta a Municipalitatii Vienei.

Vinurile prezentate se incadreaza perfect in stilul de vinificatie abordat de producatorii vienezi, caracterizat de o buna combinatie intre arome, aciditate si mineralitate. Albele, foarte intense aromatic, abordeaza o tinuta citrica, vioaie, in care jocul aciditate-mineralitate le confera structura. Cele doua vinuri rosii prezentate sunt foarte puternice, cu un caracter dominat de tonuri de fructe si condimente, bogate in alcool si taninuri.

Publicitate
IPPU

Cu cele 48 de hectare de vita-de-vie ale sale, Cobenzl este si una dintre cele mai mari companii vitivinicole din regiunea Vienei, avand in exploatare 30 de hectare in zonele Nussberg si Kahlenberg si 18 hectare in Bisamberg-Wien. Potrivit reprezentantilor , anual aici se imbuteliaza pana la 200.000 de sticle. Soiul Gruner Veltliner reprezinta varful de lance al companiei, urmat de Wiener Satz (Gemischter Satz), Riesling de Rhin si Weissburgunder.