Vinurile Concha y Toro lansate in Romania

Concha y Toro, unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Chile, si-a prezentat vinurile in cadrul Clubului Byzantium, organizat vineri de catre compania Cramele Halewood, la hotel Novotel. Intr-un cadru sofisticat si in acorduri de chitara flamenco, participantii – oameni de afaceri din domeniul vitivinicol si al industriei alimentare, manageri de complexe hoteliere si restaurante si reprezentantii mass-media – au putut intra in contact cu cinci dintre principalele vinuri ale producatorului chilian: Sauvignon Blanc – Fronteram Cabernet Sauvignon – Frontera, Shiraz – Sunrise, Carmenere – Casillero del Diablo si Cabernet Sauvignon – Don Melchor 2003.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Exponatul care impresionat cel mai mult a fost Cabernet Sauvignon – Don Melchor 2003, vinul care a primit din partea prestigioasei publicatii „Wine Spectator” 96 de puncte. Vinul atrage prin armonia si complexitatea de care da dovada. Tonurile catifelate de afine, fructe negre (mure si coacaze) din miros se afla intr-o armonie perfecta cu notele gustative ale acestui vin, fara ca aceasta senzatie sa scada odata cu trecerea timpului. Un vin dens, bine structurat si generos. Un alt vin apreciat a fost Carmenere – Casillero del Diablo, un vin cu textura fina si bine structurata, cu note de prune coapte si condimente, completatea de lemn de stejar american. Potrivit importatorului acestor vinuri Cramele Halewood, Don Melchor si Casillero fac parte din clasa superioara de pret, acest lucru datorandu-se eforturilor si atentiei acordate pentru realizarea acestor vinuri. Vinurile din gama Frontera si Sunrise fac parte dintr-o categorie de pret mai mica, insa acestea se situeaza deasupra multor vinuri din aceasta categorie prin nivelul calitatea de care dau dovada. Cabernet Sauvignon – Frontera si Shiraz – Sunrise sunt un pic atipice pentru soiurile din care sunt facute, ele avand o corpolenta medie si tanini usori. O surpriza placuta a fost Sauvignon Blanc din gama Frontera, un vin usor si proaspat, cu un miros ce aminteste de citrice, piersici si aromele ierbacee. Raportul pret-calitate, recomanda acest vin ca fiind o alegere reusita.
In afara de cele cinci vinuri chiliene, participantii la degustarea organizata de Cramele Halewood au putut degusta si ultimele aparitii din gama Byzantium, gama de top a acestui producator: Blanc de Transylvanie 2006, Rosso di Valachia 2005, Cabernet Sauvignon 2004 si Chardonnay 2005.
Compania Concha y Toro este unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri din America de Sud. Vinurile sale au primit nenumarate distinctii si premii in cadrul concursurilor internationale de profil, rerezentand adevarate etaloane pentru vinificatorii din intreaga lume. In anul 2001, Concha y Toro a primit invitatia de a se alatura Clubului des Marques, devenind astfel membra al unuia dintre cele mai selecte cluburi de „chateaux-uri” si crame din lume.