Vinurile de Cotnari, din nou pe podium

In perioada 5-9 februarie 2007 a avut loc in Canada cea de a XIV-a editie a unuia dintre cele mai importante concursuri internationale de vinuri, desfasurat la Quebec sub patronajul Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (OIV) – „Selections Mondiales des Vins”.
Vinurile produse la Cotnari au facut inca o data dovada calitatii, obtinand trei medalii de argint (pentru Tamaioasa Romaneasca 2005, Grasa de Cotnari 2000, Grasa de Cotnari plus Feteasca Alba 2004) si 2 distinctii “International Quality Seal” (pentru Tamaioasa Romaneasca 2003 si Grasa de Cotnari 2002). La concurs au participat peste 4.000 probe de vin, din peste 20 de tari.
Potrivit unui comunciat al producatorului moldovean, vinurile produse de Cotnari SA au fost singurele vinuri romanesti medaliate. „Aceste medalii vin ca o incununare a muncii intregii echipe de la Cotnari SA si ca o confirmare (daca mai era cazul) a locului fruntas al vinurilor de Cotnari pe piata mondiala”, se mai arata in comunicat.
Reusita de la Quebec este o noua lovitura de imagine a Cotnariului, dupa ce in noiembrie anul trecut, in urma unei solicitari a conducerii companiei, Banca Nationala a acceptat sa pastreze in seifurile sale 343 de sticle cu vinuri vechi din 1956, numerotate individual si evaluate (de producator) la un pret de pornire de 343 Euro sticla. Cu aceeasi ocazie, Cotnari a scos pe piata inca 1.450 de sticle din aceeasi serie, anuntand ca acestea vor fi vandute la unele licitatii nationale si internationale. Nu au fost facute publice preturile obtinute pentru aceste sticle si nici daca vreuna a fost vanduta pana in acest moment.

Publicitate
e-vinul.ro