Vinurile de Minis-Maderat de la Cramele Pancota, prezentate la Casa Iancului

Mai multe vinuri din podgoria Minis-Maderat, produse de Cramele Pancota, au fost prezentate jurnalistilor de vin si publicului bucurestean in cadrul unui eveniment desfasurat la Casa Iancului din Bucuresti. Prezentarile au fost facute de catre somelierul Sergiu Nedelea, manager al restaurantului.

Publicitate
Oprisor

Au fost degustate: Riesling sec 2007, Mustoasa de Maderat sec 2007, Muscat Ottonel demisec 2007, Cadarca de Minis 2007, Burgund 2007 si o Mustoasa demidulce, 2007. Cei prezenti au apreciat aproape in unanimitate vinul Mustoasa sec, remarcat pentru vioiciune, racoros, cu arome proaspete (ce amintesc de merele verzi si florile de camp), dar si Burgundul, a carui intensitate aromatica (cu note de fructe rosii proaspete, arome de rodii) si catifelare l-au facut unul dintre cele mai gustate vinuri ale serii.

Rieslingul Italian a starnit si el interesul, datorita aromelor florale si prospetimii, in timp ce Cadarca a fost indelung comentata pentru aciditatea sustinuta si pentru caracterul puternic condimentat, specific unui vin de gastronomie. Probele prezentate se incadreaza in stilul modern de vinificare, urmarind pastrarea cat mai buna a aromelor primare, a personalitatii de soi si de regiune si ramanand, totodata, vinuri simplu de inteles de catre consumatorul actual si usor de baut.

Publicitate
Oprisor

Dincolo de satisfactia gustativa, cei prezenti au salutat reaparitia pe piata bucuresteana a unor soiuri de la podgoria din vestul tarii care in ultimii ani erau aproape imposibil de gasit in capitala, fiind in schimb mult mai cunoscute in Ungaria vecina.

Potrivit anuntului facut de cate directorul general al companiei, Alexandru Tarmure, din punct de vedere pretului, produsele prezentate de Cramele Pancota sunt pozitionate astfel incat sa usureze apropierea consumatorului de aceste vinuri: o sticla poate costa in retail 12-15 RON, iar in restaurante sau micile boutique-uri specializate pretul nu depaseste 25-30 RON.