Vinurile de Rothschild in Romania

Vinurile companiei franceze Baron Philippe de Rothschild au putut fi degustate vineri, la hotelul Mariott, in cadrul unui eveniment organizat de catre importatorul BDG Import SRL. Cu aceasta ocazie au fost lansate pe piata romaneasca marcile Rothschild: Mouton Cadet, Reserve Mouton Cadet, Bordeaux Baron Philippe de Rothschild, Baron’Arques, marci destinate atat sectorului Horeca cat si pietei de retail.

Compania Baron Philippe de Rothschild, fondata in Franta, in anul 1933, este condusa si in prezent de un reprezentant al familiei Rothschild – Baronesa Philippine de Rothschild – actionar majoritar, compania avand subsidiare si divizii in New York, Santiago de Chile si Tokyo.
Principalele piete de export sunt: Statele Unite ale Americii, Franta, Marea Britanie, Canada, Germania, Belgia, Elvetia, Olanda si tarile scandinave.
Mouton Cadet este cea mai populara marca a companiei Baron Philippe de Rothschild. Din 1930, cand a fost produs prima oara, Mouton Cadet a cunoscut o dezvoltarea remarcabila, fiind un adevarat fenomen: de la 3 milioane de sticle vandute in 1975 s-a ajuns la 15 milioane de sticle in anul 2004. Mouton Cadet este cel mai vandut vin de Bordeaux, 75% din productie fiind destinata exportului, renumitul vin fiind prezent in 150 de tari prin 120 de agenti, importatori si distribuitori in intreaga lume.
Potrivit reprezentantilor BDG Import SRL, in viitorul apropiat, vor fi lansate marcile Collection Baron Philippe de Rothschild, Les cepages, Escudo Rojo.