Vinurile Fosters la Bucuresti

Grupul Fosters, liderul mondial in domeniul productiei si distributiei de vinuri premium, a intrat oficial pe piata romaneasca, prezentandu-si patru dintre gamele sale, in cadrul unui eveniment desfasurat miercuri la Hotelul Marshal (Bucuresti, str Dr Emanoil Bacaloglu nr 2).

Publicitate
Domeniul Bogdan

Manifestarea a avut un caracter profesional si s-a adresat unui public format din profesionisti ai retail-ului si alimentatiei publice – manageri si specialisti din cele mai importante restaurante si hoteluri din Bucuresti. 20 de vinuri din marcile Beringer, Lindemans, Rosemount si Penfolds au putut fi degustate de cei prezenti, vinurile fiind grupate pe soiuri pentru ca cei prezenti sa poata observa diferentele de tipicitate a soiului si terroir-ul. Gamele prezentate cuprind atat vinuri cu adresabilitate larga catre o categorie mare de consumatori moderni, cat si produse de calitate exceptională, destinate unui public format din consumatori sau colectionari cu pretentii foarte ridicate.

Invitatul special al evenimentului a fost winemaker-ul Fosters Justin Morley, care, impreuna cu prof Liviu Grigorica, vicepresedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, sef de lucrari la catedra de Viticultura si Vinificatie de la Universitatea Agronomica Bucuresti, a prezentat fiecare gama de vin in parte. Prezentarea vinurilor Fosters a reprezentat confirmarea faptului ca sectorul vitivinicol romanesc a inregistrat o crestere in ultimul timp, Romania devenind o piata foarte atractiva pentru producatorii de talie internationala.

Publicitate
Excursii

Brandurile prezentate la Hotelul Marshal sunt disponibile deja pe piata din Romania, fiind importate de catre Carl Reh Winery, companie detinuta de unul dintre cei mai mari distribuitori de vinuri din Germania, Reh Kendermann.

Grupul Fosters, cu sediul principal in Melbourne (Australia), este liderul mondial in domeniul productiei si distributiei de vinuri premium. Grupul, specializat in comertul international cu bauturi, are o capitalizare bursiera de aproximativ 8 miliarde de dolari si o cifra de afaceri anuala de cca 4 miliarde de dolari. Anul trecut, grupul Fosters a inregistrat o cifra de afaceri de 4 miliarde de dolari, vanzand in intreaga lume peste 1,3 miliarde de sticle de vin.