Vinurile lumii ajung la Bucuresti

In perioada 23-27 mai, va avea loc cea de-a patra editie a Concursului International de Vinuri de la Bucuresti. Evenimentul, organizat de catre Patronatul National al Viei si Vinului (PNVV), Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania si Oficiul National al Viei si Vinului, se va desfasura la Hotelul Crowne Plaza din Bucuresti, locatie aleasa de organizatori pentru atributele speciale detinute pentru organizarea si desfasurarea unei astfel de manifestari, conforme cu cerintele internationale.
Editiile anterioare ale Concursului International de Vinuri de la Bucuresti s-au bucurat de un remarcabil suport atat la nivel national, cat si international. Competitia de la Bucuresti a fost înregistrata în randul manifestarilor internationale de profil, datorita faptului ca a fost organizata sub autoritatea Organizatiei Internationale a Viei si Vinului (O.I.V.), for interguvernamental care grupeaza 42 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume. „Mentinerea Patronajului O.I.V. pentru organizarea Concursului si anul acesta, reconfirma pozitia importanta a României pe harta mondiala a vinului”, precizeaza Valeriu Cotea, presedintele PNVV .
Potrivit organizatorilor, Concursul International de Vinuri de la Bucuresti este deschis tuturor producatorilor de vin din lume, iar juriul va fi alcatuit din 28 de reputati oenologi din tara si din strainatate. La editia de anul trecut au fost înscrise în concurs peste 300 de probe provenind de la 45 de producatori, importatori si exportatori din România si alte 12 tari: Australia, Bulgaria, Chile, Croatia, Elevetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Spania, Ungaria.
O modificare foarte importanta fata de editiile de anul trecut, o prezinta regulamentul concursului, potrivit caruia „declaratia mincinoasa privind limitele minime ale volumului de vin disponibil, corespunzatoare probelor inscrise in concurs se pedepseste conform legii, la sesizarea Organizatorilor”.
Pe 24 mai, in cadrul Concursului International de Vinuri de la Bucuresti va fi organizat un simpozion international intitulat „Vinul românesc în noul context european”, ce va avea loc la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Simpozionul va aborda teme de interes major pentru specialistii din industria vinului, dar si pentru reprezentantii administratiei publice, cei ai mediului academic sau ai presei. Printre temele abordate se vor numara „Rolul marketing-ului în industria vinului”, „Administrarea si accesarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurala” si „Reforma organizarii comune a pietei vinului”.
Printre partenerii Concursului International de Vinuri Bucuersti 2007 se numara si organizatiile WBF/GTZ si USAID (Agentia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internationala), foruri internationale care desfasoara activitati deosebit de importante pentru sectorul vitivinicol din România:.

Publicitate
Velvet