VINURILE TOBIA – Esenta de Rioja

tobia

Publicitate

Descoperirea unui vin cu calitati impresionante reprezinta un motiv de bucurie, insa descoperirea unei game exceptionale de vin devine un eveniment in adevaratul sens al cuvantului. Editorii Vinul.Ro au trait un astfel de moment odata cu degustarea gamei spaniole Tobia. Acest producator a intrat de curand pe piata romaneasca, prin unicul importator Imporito SRL. Gama este formata atat din vinuri high-end, vinuri de autor, cu o personalitate impresionanta si cu o complexitate si o concentratie aromatica extraordiara, cat si din vinuri entry-level, precum Vina Tobia 2007, unul dintre cele mai bune vinuri care pot fi achizitionate din Romania la aceasta categorie de pret (25 RON).

Aceste vinuri se adreseaza exclusiv impatimitilor si hedonistilor, celor care cauta desfatarea simturilor intr-un pahar cu vin. Podgoria Tobia reprezinta creatia vinificatorului Oscar Tobia, omul care a realizat in 1996, primul vin roze fermentat in baric (Rosado Fermentad in Barrica) din Spania. Oscar Tobia si-a fundamentat proiectul bazandu-se pe pasiunea sa pentru vinurile de calitate si pe respectul pentru regiunea La Rioja. Obiectivul lui Oscar Tobia este acela de a produce vinuri cu personalitate complexa, care sa dezvaluie atat potentialul soiurilor traditionale, cat si esenta terroir-ului. Viile Tobia se intind pe o suprafata de 85 de hectare aflate in regiunea vitivinicola Rioja, principalele soiuri de struguri cultivate fiind: Tempranillo, Garnacha, Viura, Malvasia si Graciano. Vinurile Oscar Tobia, in special cele rosii, sunt atent supravegheate in evolutia lor cat mai naturala de catre vinificator, iar, pentru a asigura puritate si concentratie aromatica cat mai mare, vinurile rosii nu sunt filtrate.
Vina Tobia Rosu 2007
Tempranillo

Aspect curat, stralucitor. Culoare rosu purpuriu intens, cu bordura violeta. Arome curate, fine, intense, de fructe rosii (coacaze, zmeura, cirese), atingeri de lemn-dulce, mure si flori cum ar fi violetele, caramele, fructe coapte, lactate. Buchet sec, structurat, amplu si echilibrat. Gust lung si persistent, amarui si foarte elegant. Miros variat, cu senzatii de fructe rosii si mure. Vin recomandat de Cezar Ioan pe http://morar.catavencu.ro
Pret: 25 RON

Publicitate
Velvet

vina-tobia-rosu

Oscar Tobia Reserva Rosu 2004
Tempranillo

Culoare rosu cireasa, cu tonuri grena. Aroma eleganta, curata. Fructe negre foarte coapte, bine imbinate cu cele afumate. Cu urme mentolate. Atingeri minerale. Parfum foarte complex. Buchet matasos, persistent, buna evolutie, carnos. Condimentat.
Premii: Guía Vivir el vino 2008 (94 de puncte), Concursul International „TEMPRANILLOS AL MUNDO”, Shanghai 2007 – Medalie de aur
Pret: 88 RON

oscar-tobia

Oscar Tobia Reserva Alb 2003
Malvasia, Viura

Aspect curat si stralucitor. Culoare galben pai intens. Aroma foarte curata, complexa si intensa. Arome ce-ti amintesc de fructe tropicale si citrice, miere, caramel de toffee cu vanilie, scortisoara avand la baza un fundal aromatic de flori albe. Aroma foarte complexa si personala. Buchet dulce si senzual. Buna aciditate, untos, gras. Sabros. Rotund, amplu cu miros de miere, flori si citrice.
Premii: SELECTIE VIN INSTITUTIONAL CONSILIUL DE SPECIALITATE
D.O. Ca. RIOJA 2006
Pret: 49 RON

oscar-tobia-alb

Tobia Seleccion Rosu 2005
Tempranillo, Crianza

Culoare rosu cireasa, cu tonuri purpurii si bordura grena. Aroma curata si fina, cu intensitate olfactiva. Arome generoase de fruct rosu copt (cirese, coacaze), lemn dulce, lactice cu fond condimentat (scortisoara, cuisoare, vanilie). Boabe de cacao fine. Parfum elegant. Buchet bogat si persistent, amintind de fructele rosii coapte.
Premii: BACCHUS DE ARGINT la Concursul al VIII-lea International de VINURI DE BACCHUS 2008 „Traind Vinul” – Ghid de Vinuri Rezonabile 2008 – 91 Puncte
Pret: 49 RON

tobia-seleccion

Alma de Tobia Rosu 2004
Tempranillo

Capa de culoare intensa. Culoare cireasa cu tonuri grena. Arome de fructe negre in marmelada (cirese uscate) si condimente (nucsoara, scortisoara). Note de cafea balsamice cu atingeri minerale. Buchet amplu, gust echilibrat si bine structurat. Proaspat. Armonios, corpolent si foarte aromat. Viata lunga in sticla, peste 10 ani.
Premii: Guía de Vinos Gourmets 2008 (8,75/10), Concursul International
„TEMPRANILLOS AL MUNDO”, Koln (Germania) 2006 – Medalie de aur
Pret: 155 RON

alma-de-tobia

Alma Tobia Roze 2007
Tempranillo

Culoare rosu zmeura. Aroma de o mare intensitate, curata, fina, eleganta, complexa si foarte interesanta. Arome de fructe rosii (zmeura, cirese), cu fond balsamic si anason integrate cu toffe, afumate, cafea si cafea prajita. Buchet dulce, untos, bine echilibrat, cu o aciditate ce il mentine proaspat. Placut, rotund.
Premii: Guía de Vinos Gourmets 2008 (7,25/10), Guía CAMPSA 2008 (90 de puncte), Concursul International „TEMPRANILLOS AL MUNDO”, Shanghai 2007 – Medalie de argint
Pret: 69 RON

alma-de-tobia-roze

Alma de Tobia Alb 2006
Malvasia, Viura

Culoare galben deschis. Aroma de mare intensitate, curata, fina si eleganta. Predomina florile, cimisirul, cu note de fructe coapte, miere, citrice foarte bine integrate cu cele afumate si toffee de lemn fin. Miros complex si armonios. Buchet placut, untos, trecere lunga, bine echilibrat, structurat. Larg si persistent cu miros floral. Armonios si carnos.
Premii: BACCHUS DE AUR la a XX-cea DEGUSTARE – CONCURS NATIONAL RECOLTA 2006 a U.E.C. Alma de Tobia Blanco FB 2006
Pret: 69 RON

alma-de-tobia-alb