VINVEST 2010 – Esti “Salon” cand ai cei sapte ani de-acasa!

vinvest-2010

Publicitate
IPPU

VINVEST 2010 se anunta un eveniment… salon! O data pentru ca e una dintre cele mai vechi si mai reputate intalniri a lumii vinului din Romania, (VINVEST se desfasoara, din 2004, in fiecare primavara la Timisoara, orasul care-i serveste drept domiciliu inca de la prima strigare), iar apoi pentru ca, ajuns la cea de-a saptea editie, a dobandit cu adevarat calificativul de mai sus care, spune toata lumea ce l-a vizitat, il diferentiaza prin specific si abordare de alte manifestari de acelasi gen de la noi.

VINVEST nu e numai un targ de vin – si cu atat mai putin o simpla expozitie!” Acesta este mesajul principal pe care doamna ing Lucia Pirvu, expert degustator, vicepresedinte ADAR, initiator si organizator al Salonului, l-a transmis ieri dimineata presei de vin la Conferinta de presa de anuntare a evenimentului, care a avut loc la restaurantul Casa Iancului din Bucuresti. “Este un salon international de vinuri, care se straduieste an de an sa-si merite acest calificativ cu care dorim ca VINVEST sa se identifice.”

Publicitate
Oprisor

Organizat in co-parteneriat cu ADAR si CCIAT (Camera de Comert, Industrie si Agricultura din Timisoara) in perioada 16-18 aprilie, Salonul se va desfasura la  Centrul Regional de Afaceri din orasul de pe Bega, cu scopul declarat de a “asigura un cadru favorabil intalnirii celor mai prestigiosi si reprezentativi producatori, distribuitori si importatori de vin, utilaje, accesorii si servicii din domeniul vitivinicol din tara si strainatate.”

Ca initiativa este una deschisa, a concordiei si a celor mai bune intentii pentru cresterea calitatii si reputatiei vinului romanesc la el acasa, a reiesit din declaratiile de principiu ale celor invitati sa vorbeasca la Conferinta de presa, si dintre care s-au distins: Prof dr. Viorel Stoian, presedintele de onoare al ADAR, Adrian Radulescu, ministru Secretar de Stat la MDAPR, Cornel Dicu, director general in acelasi minister, reprezentanti ai ONIV, ONVPV, CIT, ai principalilor parteneri ai Salonului – Cotnari, Jidvei si Vinarte – si Paolo Lucaccioni (Paolo Consult), furnizor de servicii complete in domeniul viticol si pomicol, partener oficial al VinVest 2010.

Am inteles din interventiile vorbitorilor ca scopul principal al editiei din acest an a Salonului International de Vin de la Timisoara este acela de a promova indeosebi productia de vin din anul 2009 si, de asemenea, sa puna in valoare calitatea si potentialul vinului romanesc. Dintre atractiile Salonului nu vor lipsi insa nici vinuri din portofoliul international (printre care si gama Santomas din Slovenia!).

Noutati anuntate? Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, in cadrul Salonului va functiona un Wine Bar unde vor putea fi degustate atat vinuri romanesti cat si straine. VINVEST – prin statutul de tour-operator – va lansa la Salon o campanie de promovare a turismului vitivinicol romanesc, pentru a facilita intrarea in circuitele de specialitate a societatilor vitivinicole interesate, iar somelierul Marian Timofti va face demonstratii de asociere vin-mancare. Nu in ultimul rand, in cadrul Concursului National de Vinuri si Bauturi Alcoolice, anul acesta va fi inmanata Marea Medalie de Aur pentru sectiunile “vin” si “bauturi alcoolice”.

Si totusi, chiar daca am ascultat cu atentie toate discursurile rabdator ca o sardina in cutia ei (sectorul de sus al Casei Iancului, unde a fost organizata conferinta a fost plin pana la refuz de ziaristi si invitati!) vestea cea mai buna n-am auzit-o sa se confirme: ca vom avea, totusi, in curand, un VINVEST si aici, la Bucuresti! In rest, cum am zis la inceput: salon!

2 thoughts on “VINVEST 2010 – Esti “Salon” cand ai cei sapte ani de-acasa!

 1. A fost mai bine de cat anul trecut, insa tot slabut.
  Am gustat cateva vinuri de exceptie, am si achizitionat cateva sticle, insa pana cand organizatorii nu vor aduce un ume mare sa deguste, un critic renumit, un MW de exemplu, sau nu vor face ceva in plus pentru ca sa se inghesuie producatorii de vin cu cele mai bune vinuri, acest “salon” va ramane la un nivel mediocru (in cel mai bun caz).

  Ceea ce este incredibil pentru mine si nu o sa inteleg niciodata, de ce trebuiesc angajate pitipoance in fusta scurta, siliconate. Sa serveasca vinul prea cald? Sa-mi lase urme de degete cremoase pe sticla paharului? Sau sa-mi distraga atentia de caliatea vinului?

  Dar e adevarat si faptul ca pentru intrarea de 5 lei nici nu pot sa am pretentia la mi mult.
  Asa ca tot bine este ca se intampla in Timisoara (nu m-as deplasa in alt oras pentru asta).

  Abia astept festivalul de vin de la Szeged in mai. Nu o sa fie un VinCE2o1o, dar tot mai bine va fi ca VinVest.

 2. @Zoli:
  Acum m-am intors la Bucuresti, de la VinVest. Sunt intru totul de acord cu tine in punctele esentiale :))) Urmeaza recenzia!

Comments are closed.