Viorica, frumusețea din “Vin la jazz”

E „coperta” numărului 93 al revistei noastre. Energică, versatilă, cu o poftă de cântat care “trece” la public și e atât de molipsitoare încât lumea se ridică la dans indiferent unde s-ar afla, Viorica Pintilie are un dar de oferit de fiecare dată când își dă drumul la voce. Unii dintre voi ați cunoscut-o atunci când a însuflețit serile Cercului de Fetească, alții cu alte ocazii. Iar unii dintre voi veți avea bucuria asta mai târziu, căci într-o lună va înregistra un album de jazz, după care va porni în turneu. Am avut privilegiul s-o însoțesc recent la un “tur al vinurilor”, la standurile producătorilor dobrogeni de la ultimul eveniment organizat de revista noastră la otto.bucharest.

Publicitate
Casa Timis

Cinci ani nu a mâncat carne (și acum o evită), ba chiar a fost implicată într-un restaurant vegetarian. Bea vin roșu, sec și le preferă pe cele puternice, chiar dure. Vara, mai gustă câte un rose. “M-am apropiat mai mult de vin în urma evenimentelor voastre, n-aveam cum să rămân indiferentă când în jurul meu erau atâția somelieri care povesteau cu pasiune și făceau recomandări ademenitoare”, recunoaște Viorica. Îl consumă doar ocazional, la cină cu prietenii, dar niciodată înainte de concert: “din cauză că mă relaxează atât de tare încât să întâmplă să uit textele pieselor”.

Cântă de când se știe, iar din timpul școlii de muzică a avut primele încercări de a cânta împreună cu alții, în diferite formații. “Pot să zic că am intrat destul de devreme în lumea asta și am avut ocazia să experimentez mai multe stiluri și conjuncturi: am început cu o trupă rock, apoi cu una dance, cu încă două fete. Apoi am lucrat în studiouri, pe partea de compoziție și backing vocals. Ușor, m-am apropiat de jazz și de câțiva ani cânt în cluburi de jazz, ceainării și evenimente speciale care se pretează la acest stil de nișă”, povestește ea. Momentan, are mai multe proiecte în care își pune toată energia: “într-o lună îmi doresc să am înregistrat  albumul de jazz la care visez de ceva timp, doar că am fost blocați de lipsa de fonduri. Cu acest material vreau să facem un turneu de promovare și să  mergem pe la festivaluri. El va reprezenta „lucrarea de licență” a unei etape din viața mea și a muzicienilor care mi-au fost alături în tot acest timp de când cânt jazz”, anunță Viorica Pintilie.

Publicitate
IPPU

Viorica Pintilie mic siteÎntre timp, se ocupă intens și de noua ei trupă – Groove Hug – un proiect diferit de tot ce este acum pe piață – cu DJ, chitară, saxofon și percuții. “Stilul pe care îl abordăm este popcorn, o renaștere a muzicii din anii ’50-’60 cu groove-uri moderne”.

Viorica spune că la evenimentele Vinul.Ro e mereu multă bucurie: oamenii râd, socializează și știu dinainte că se vor simți bine. “Mi se pare o idee foarte bună schimbarea locației de fiecare dată, ceea ce face ca fiecare eveniment să fie unic”, crede ea.

Fotografia de deschidere a acestui articol publicat pe site a fost preluată de pe profilul de Facebook al Vioricăi și a fost realizată de Mihaela Dincă. Fotografia din corpul articolului a fost realizată la cel mai recent eveniment Vinul.Ro de 4:44 Film & Photography