Vitis Metamorfosis, investitie de 5 milioane de euro in Dealu Mare

Chirita Alexandru (+4) 0724002777

Publicitate
Vinarte

Vitis Metamorfosis va finaliza anul acesta proiectul vitivinicol din podgoria Dealu Mare, realizat in urma unei investitii de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa dat de reprezentantii companiei.

Investitia a presupus achizitia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu vita-de-vie, in centrele viticole Urlati, Fintesti si Naeni, din podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafete de 52,5 hectare, precum si achizitia, renovarea si retehnologizarea cramei de la Vadu Sapat.

Publicitate
IPPU

Conform comunicatului Vitis Metamorfosis, planurile pentru urmatorii doi ani prevad plantarea intregii suprafete de teren aflata in proprietatea companiei si amenajarea cramei in vederea desfasurarii unor activitati turistice specifice industriei. In acelasi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra si pe activitatea de export.

„Cand i-am propus Marchizului Piero Antinori sa viziteze podgoriile din Romania am stiut ca potentialul vitivinicol al acestei tari il va convinge sa demareze un proiect aici. Parteneriatul cu Halewood Romania a asigurat infrastructura locala, iar asocierea cu enologul Fiorenzo Rista a constituit liantul dintre cei doi producatori consacrati si a garantat derularea investitiei. Prin finalizarea acestei investitii, anul 2013 va ramane un reper important in istoria companiei. Astfel, in urmatorii ani, vom putea oferi iubitorilor de vin de pretutindeni vinuri premium produse in Romania. Ne-am propus sa contribuim in acest fel la consolidarea pe plan international a imaginii vinurilor romanesti”, precizeaza Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Metamorfosis.
Fiorenzo RistaIncepand cu luna august, vinurile produse de Vitis Metamorfosis sunt distribuite in Romania printr-un parteneriat exclusiv de unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata, Heinrig Distribution, divizie a companiei germane Heinemann. Vitis Metamorfosis este singurul producator autohton de vinuri din portofoliul Heinrig.In prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, produsul etalon al cramei, si gamele Vitis Metamorfosis si Fluturi & Farfalle. Dupa recolta acestui an, portofoliul va fi imbogatit cu noi produse, datorita soiurilor de struguri ce au intrat pe rod si prin producerea unor vinuri Bio.

Anul acesta, compania romaneasca , aflata in portofoliul Marchesi Antinori, unul dintre cei mai apreciati producatori de vinuri din lume, isi va consolida pozitia in Vitis Metamorfosis. Aceasta va prelua pana la sfarsitul anului participatia detinuta de Halewood Romania. In urma finalizarii procesului de preluare, din actionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din actiuni) si Familia Rista (23% din actiuni).