WINE MASTER 2006

Un eveniment important pentru iubitorii vinului a avut loc pe 21.10. 06. in cadrul complexului expozitional Romexpo: WINE MASTER 2006. Toamna se culeg viile, se pregateste vinul, dar se culeg si laurii victoriei pentru cei care au deslusit o parte din tainele sacre ale nobilului aliment numit VIN. Concret, e vorba despre finala concursului de sommelieri organizat sub bagheta cunoscutului sommelier Laurentiu Achim – 5enses.

Publicitate
Vinarte

Sponsor principal a fost producatorul spaniol de vinuri Valdivia Bodegas, urmat de S. Pellegrino, Acqua Panna, Vinarte, Asociatia Barmanilor si Sommelierilor Romani.

Probele trecute cu succes de catre cei trei finalisti au fost :
– degustarea “in orb” a patru probe de vin
– degustarea si respectiv descrierea probelor testate
– proba teoretica
– proba practica – servire vin spumant
-servire cognac (brandy)
– decantare vin

Publicitate

Locul -I- a fost castigat de Stefan Stelian din Bucuresti (free lancer), locul -II- Tampa Iuliu din Oradea (barman – lantul Continental), locul -III- Stan Nicolae din Arad (ospatar – lantul Continental).
Premiile au fost consistente: locul I a fost recompensat de catre sponsorul principal cu o excursie in podgoriile spaniole ale acestuia.

Juriul a fost alcatuit din Anne Marie Rosenberg, specialist vitivinicol din Franta, Sergiu Nedelea, sommelier si F&B manager Casa Iancului, Laurentiu Achim -5enses.