Wine Mix

Cocktail-urile pe baza de vin sunt tot mai apreciate. Si nu numai in cluburi. Noi continuam incursiunea in acest veritabil univers al culorilor si al aromelor prezentandu-va doua creatii ale lui Remus Dumitrescu, bartender la The Gang – Icoanei, din Bucuresti.

Publicitate
Ravago

cocktail 1

Claret Cobbler

Ingrediente: 100ml Claret (sau vin rosu sec), 60ml Club Soda (sifon), o lingurita de sirop de zahar (sau zahar pudra), gheata, fructe de sezon.

Preparare: Siropul de zahar se toarna intr-un pahar de vin rosu, se dizolva in sifon, apoi se adauga vinul. Se adauga gheata si se orneaza cu felii de fructe de sezon. Se serveste cu pai.

Publicitate
Oprisor

 

 

 

 

 

Falling Leaves

cocktail 2

Ingrediente: 60ml Riesling (preferabil Alsacian), 30ml distilat de pere (merge si-o palinca, dar nu foarte tare), 15ml sirop de miere, 15ml Orange Curaçao, 1 dash (6 picaturi) de Peychaud’s Bitter (sau un alt Bitter mai picant), fulgi de gheata, anason stea (sau normal).

Preparare: Inainte de a va apuca de prepararea cocktail-ului, pregatiti siropul de miere. Adica o lingura de miere peste care se adauga o lingura de apa calda. Amestecati pana se dizolva si apoi raciti. Cand siropul este rece, amestecati-l cu celelalte ingrediente intr-un shaker, apoi turnati tot continutul intr-un pahar Cocktail (Martini sec). Se orneaza cu cateva stelute de anason.

Articol aparut in revista Vinul.Ro / nr. 68, decembrie 2013