Wine Shops & Friends – Reteaua ta de vinuri

wine shops

Publicitate
IWCB

Pentru ca avem incredere in potentialul formativ-educativ al retailului specializat de vinuri, inauguram in aceasta luna sectiunea „Wine Shops & Wine Friends“. Pe langa elementele de identitate vizuala, adresele, orarul de functionare si ofertele speciale ale magazinelor si wine bar-urilor partenere din toata tara, veti gasi aici stiri si articole din domeniul retailului specializat, anunturi despre evenimente, degustari, promotii. Restaurantele care acorda o atentie sporita fata de vinuri si magazinele de gastronomie fina merita si ele un loc printre „prietenii vinului“.

Sa cumperi vin poate parea relativ usor. Pentru neinitiati. Intri in supermarket, alegi ceva care sa se incadreze in bugetul pe care ti l-ai propus (o sticla cu eticheta frumoasa, eventual), platesti si pleci fericit acasa. Cat o sa dureze fericirea… e discutabil. Daca alegi sa cumperi vin dintr-un magazin specializat, povestea se schimba. In bine. De cele mai multe ori, vei gasi acolo persoane pasionate de ceea ce fac, gata sa iti faca o recomandare avizata in functie de buget, de ocazie, de preparatele culinare alaturi de care vrei sa bei vinul. Pentru fiecare sticla cumparata primesti in dar o poveste. Si iata cum, desi cheltuiesti niste bani, pleci mai bogat. La fel, si daca alegi sa savurezi un pahar cu vin intr-un wine bar, in locul unui restaurant clasic.

Publicitate
IPPU

Pentru carcotasi si sceptici, degustarile organizate periodic in wine shop-uri si wine bar-uri sunt ocazia perfecta pentru a se convinge pe propria piele de atributele diverselor vinuri, cu o cheltuiala minima, si pentru a discuta intr-un mediu relaxat cu specialisti din lumea vinului.

Poate ca debutul acestei sectiuni este unul modest, insa speram ca pe viitor numarul acestor parteneriate sa creasca, pentru ca doar impreuna putem promova cultura vinului de calitate. Va indemnam, asadar, sa ne semnalati si alte magazine, wine bar-uri sau restaurante care merita un loc in aceasta sectiune. (Alexandra Brovchin)