Zilele Basce la Restaurant Nada Mas

Gastronomia Tarii Bascilor se muta, pentru patru zile, la Bucuresti. Mai precis la Restaurantul Nada Mas, care, in perioada 25-28 aprilie, va gazdui Zilele Basce, eveniment de promovare a unei parti din cultura gastronomica basca. Iar daca acest lucru nu va spune prea multe, ar fi momentul sa stiti ca doua dintre primele 10 restaurante ale lumii se afla in San Sebastian, capitala Tarii Bascilor, o regiune care se intinde atat in Spania, cat si in Franta, cu oameni extrem de mandri, care vorbesc o limba pre-indoeuropeana si care au reusit sa-si apere cultura secole la rand, desi au fost permanent in atentia marilor puteri precum Franta sau Spania.

In aceasta perioada, la Restaurantul Nada Mas – str. Nicolae Golescu nr. 16 – va gati si un bucatar basc, iar expertul degustator Imanol Jaka va prezenta tuturor celor interesati cateva date despre gastronomia Tarii Bascilor. Va exista si un meniu special, care va contine numai preparate specifice, inclusiv Txuleton vasco con pimientos del piquillo, un preparat pe baza de carne de vita si ardei rosu copt aparut la inceputul secolului in distileriile de cidru.