Zilele Vinul.Ro, editia a doua: lansari, premii si vinuri de calitate

Peste 100 de vinuri au fost prezentate publicului bucurestean de catre cei 15 expozanti prezenti la cea de-a doua editie a targului Zilele Vinul.Ro, eveniment organizat in perioada 26-27 februarie, la restaurantul Margo Lounge din Centrul vechi al Capitalei. Expozitia de vinuri s-a bucurat de o participare numeroasa, atat sambata, cat si duminica standurile expozantilor fiind vizitate de peste atat de proprietari de restaurante, manageri, ospatari sau barmani ai mai multor locatii din Bucuresti si din tara, cat si de simpli pasionati, reprezentanti mass-media, scriitori de succes, actori, jurnalisti si oameni de televiziune, glorii ale fotbalului romanesc etc.

Publicitate
Excursii

GALERIE FOTO

Pentru a oferi publicului din Bucuresti ocazia de a lua contact nemijlocit cu potentialul si oferta fiecarei regiuni viticole, Vinul.Ro a invitat la targ crame de nisa din toate zonele viticole ale tarii, unii dintre acestia fiind prezenti pentru prima data la un eveniment de profil. Fata de editia anterioara, de data aceasta noutatile au venit din partea unor crame precum Crama Basilescu (Dealu Mare), Agricola Stirbey, Casa de Vinuri Iordache, Via Sandu (Dragasani), Gramma Wines (Iasi) si Crama Girboiu (Vrancea). Alaturi de acestia si-au mai prezentat portofoliul de vinuri Corcova Roy & Damboviceanu, Cramele Halewood, Crama Oprisor, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Dealu Mare-Urlati, VinChile, Vinfaraalcool.ro, Vinarte si WineRo, producatori care au incantat publicul vizitator si la prima editie a expozitiei de vinuri Zilele Vinul.Ro.

Publicitate

In premiera absoluta, Agricola Stirbey a lansat in cadrul targului primul spumant din podgoria Dragasani, vin produs din soiul Cramposie. Spumantul Prince Stirbey este produs intr-o editie limitata de 5.000 sticle si a fost produs pentru a aniversa implinirea a 10 ani de la restituirea domeniului Stirbey din Dragasani Baroanei Ileana Kripp, stranepoata printului Barbu Stirbey. Tot o noutate a reprezentat-o si prima aparitie publica a nou-infiintatei Asociatii a Producatorilor de vin din Dragasani, grupare ce are ca principal obiectiv promovarea generica a vinurilor si cramelor din aceasta regiune.

In afara de producatorii de vinuri, la cea de-a doua editie a targului Zilele Vinul.Ro au mai fost prezenti cu stand doi producatori de ciocolata,  Choco Fashion si Sweet 4 You, care au oferit vizitatorilor o gama variata de bomboane, trufe de ciocolata, precum si flori de ciocolata.

Pe langa lansarile si prezentarile de vinuri, in cadrul targului au fost organizate tombole cu premii pentru toti invitatii prezenti. Astfel, platitorii de bilet, dar si posesorii de invitatii, au intrat automat in tragerea la sorti care a avut ca premii in sticle de vin de la expozantii prezenti. Un concurs inedit a fost organizat de catre magazinul de ustensile de bucatarie, Fusion Technique, in cadrul acestuia participantii trebuind sa recunoasca cat mai multe arome din trusa specializata „Le Nez du Vin”. In cadrul targului Zilele Vinul.Ro, a fost organizata si o expozitie de pictura, semnata  de Anne Nebert. In pretul biletului de intrare a fost inclusa degustarea vinurilor prezentate de expozanti, dar si o gustare oferita de restaurantul Margo Lounge.

Zilele Vinul.Ro este un eveniment lunar de promovare a culturii vinului pentru amatori si profesionisti. Pozitionat in Centrul vechi al Capitalei, evenimentul reprezinta o inovatie in domeniul targurilor de vin.