Zilele Vinul.Ro – vinurile premium ajung la Iasi

Pasionatii de vinuri din Iasi vor avea ocazia sa se intalneasca cu unele dintre brandurile de top ale Romaniei, in cadrul expozitiei de vinuri Zilele Vinul.Ro, eveniment ce se va desfasura in perioada 22-23 martie.

Publicitate
Casa Timis

Expozitia, organizata de Vinul.Ro in parteneriat cu magazinul Good Point, are ca obiectiv promovarea vinurilor de calitate in randul consumatorilor si se va desfasura in incinta Grand Hotel Traian, monument arhitectonic situat ultracentral, construit la 1882 dupa planurile celebrului Gustave Eiffel. Expozitia va fi deschisa intre orele 13 si 20, pentru accesul la targ fiind create doua tipuri de bilete: unul cu un pret de 15 lei, care permite cumparatorului vizitarea tuturor producatorilor si degustarea vinurilor expuse, iar cel de-al doilea, in valoare de 35 de lei, care, pe langa vizitarea standurilor, mai include si un pranz „all you can eat” la restaurantul hotelului (deschis pana la ora 18.00).

In afara standurilor, va fi organizata si o Zona Free Tasting, unde se vor degusta vinuri produse din soiuri celebre din Romania. De asemenea, toti producatorii participanti isi vor putea prezenta portofoliul si specificul zonei de provenienta intr-o sala de conferinte dotata cu sistem audio si de proiectie. Astfel, cei care vor sa afle mai multe despre vinul preferat vor avea ocazia sa asiste, intre orele 15 si 20, la prezentarile individuale ale producatorilor, care se vor desfasura dupa un program care va fi stabilit inaintea evenimentului.

Publicitate
IPPU

Otilia Chirita, doctor in enologie, va sustine un seminar de aproximativ 50 de minute, in care va prezenta doua soiuri provenite din diferite podgorii, pentru a explora diferentele de terroir. Acest seminar poate constitui o buna oportunitate de pregatire atat pentru simplii amatori pasionati, cat si pentru profesioni stii care intentioneaza sa profeseze in domeniu. In cadrul evenimentului, OSR 2011 va primi inscrieri pentru faza regionala pe Moldova a concursului national de somelarie, a carui finala se va desfasura in toamna la Bucuresti.

Si-au anuntat participarea la Zilele Vinul.Ro Iasi urmatorii producatori si importatori de vinuri: Budureasca, Casa Olteanu, Crama Oprisor, Cramele Recas, Murfatlar, Domeniul Coroanei Segarcea, Domeniile Nicoresti, Domeniile Samburesti, Heinrig Distribution, LacertA Winery, Nelsand si Vinarte.