Ziua fara carne

Societatea Vegetarienilor din Romania organizeaza luni, 20 martie, evenimente MeatOut care isi propun sa aduca in atentia opiniei publice beneficiile unei diete cu cat mai putina carne – ideal fara carne – pentru mediul inconjurator, sanatatea noastra si a animalelor.

Publicitate
Casa Timis

Principalul eveniment va avea loc la ora 18.00 la ArCuB, Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, Str. Batistei nr. 14. Printre invitati se numara dr. Nicolae Dan, dr. Virgiliu Stroescu, Gabriel Paun de la Greenpeace, Elena Pridie, autoare de carti cu specific vegetarian, si Irina Corbu impreuna cu Ioana Popescu de la Alianta pentru Protectia Animalelor din Romania. Evenimentul este realizat in colaborare cu Asociatia ‘Atitudini si Alternative’ si SaMancamBine.ro.

Programul serii cuprinde:

Publicitate

1. Motivele adoptarii stilului de viata vegetarian si avantajele sale, din punct de vedere:
a) al sanatatii;
b) al protectiei animalelor;
c) al protectiei mediului;
d) al religiei.

2. Partea practica a vegetarianismului sau ‘Cum sa devin vegetarian(a) si ce sa fac?’. Prezentarea pasilor in adoptarea acestui stil de viata si sfaturi practice despre bucataria vegetariana sanatoasa.

3. Intrebari si raspunsuri.

Pe langa acest eveniment organizat in sala, in timpul zilei vom fi prezenti si pe strada cu doua mese informative pe care se vor afla fluturasi si brosuri, dar si mostre de mancare vegetariana (in special de post).

Din 1985, pe 20 martie, prima zi a primaverii, mii de oameni de pe intregul glob organizeaza evenimente informative si educationale pentru ‘Ziua Fara Carne’. Evenimentele includ festivale, expozitii, teatru pe strada, conferinte, mese publice sau mostre de mancare vegetariana, demonstratii la care participantii invata sa gateasca, impartirea de fluturasi, organizarea de standuri cu brosuri si/sau fluturasi pentru trecatorii interesati.

In fiecare an, in aceasta zi mii de suporteri educa comunitatile si cer prietenilor, familiilor si publicului larg sa promita ca vor \’renunta\’ la obiceiul carnii (cel putin pentru o zi), explorand o
dieta nutritiva si nonviolenta bazata pe plante. Mai multe despre evenimentele MeatOut puteti afla aici: http://www.MeatOut.org

Societatea Vegetarienilor din Romania (SVR) este un ONG care urmareste in principal promovarea vegetarianismului ca stil de viata care pretuieste sanatatea noastra, sanatatea animalelor si mediul inconjurator. De asemenea, dorim sa venim in ajutorul vegetarienilor cu multe resurse folositoare (brosuri, articole, retete, stiri, resurse pentru promovarea vegetarianismului în limba romana). Un alt aspect foarte important pentru noi este construirea unei comunitati vegetariene puternice in Romania.

Pentru mai multe informatii: http://www.svr.ro
Resurse de descarcat: http://www.svr.ro/cum_sa/resurse.php