Ziua nationala sarbatorita la Comisia Europeana cu vinuri romanesti

P024568000402-892385Mai multi producatori de vinuri, mezeluri si branzeturi romanesti au fost invitati de catre Patronatul National al Viei si Vinului si de catre Romalimenta sa participe la evenimentul de celebrare a Zilei Nationale a Romaniei, desfasurat la sediul Comisiei Europene, pe 28 noiembrie, potrivit unui comunicat de presa dat de PNVV.

Publicitate
IWCB

Organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sub Patronajul Comisarului european Dacian Ciolos, evenimentul a fost structurat pe trei sectiuni (degustare in holul Comisiei, meniu traditional romanesc la restaurantul Comisiei si receptia gazduita de catre comisarul european Dacian Ciolos) si s-a bucurat de o participare numeroasa, peste 1.500 de persoane avand posibilitatea sa deguste vinurile si produsele traditionale romanesti.

Au fost prezentate si degustate vinuri de la Alcovin, Avincis Vinuri, Budureasca, Casa De Vinuri Cotnari, Casa de Vinuri Husi, Cramele Halewood, Domeniile Sahateni, Lacerta Winery, M1. Crama Atelier, Murfatlar Romania, Domeniile Ostrov, Vinarte si Vinexport Trade Mark.

Publicitate
IPPU

„Ma bucur ca am putut impartasi colegilor de la Bruxelles savoarea Romaniei prin vinurile si bucatele ei. A fost o ocazie excelenta pentru a face cunoscuta traditia vinului romanesc de calitate, varietatile noastre traditionale dar si savoarea romaneasca a varietatilor cunoscute deja in Europa, insotite de diversitatea gusturilor produselor alimentare romanesti. Sunt parte din ceea ce ne defineste pe noi ca romani, sunt parte din ceea ce aducem noi Europei”, a declarat Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Conform comunicatului PNVV, din partea MADR a participat la eveniment secretarul de stat Achim Irimescu. De asemenea, printre cei invitati s-a numarat si George Tudorache, prim-concert-maestru al Orchestrei Filarmonice Regale din Liege si al Orchestrei Filarmonice din Londra, care a interpretat la o vioara Stradivarius din anul 1709 opere de George Enescu si Ciprian Porumbescu.