20-21 mai – Food Revolution Day 2017 în Grădina Verona, București. #RăsfăţulResturilor

Educarea zilnică pentru o alimentație sănătoasă, introducerea lecțiilor de educație alimentară și gătit ca disciplină obligatorie în școlile de pe mapamond, informarea asupra importanței legumelor și fructelor în alimentația zilnică – acestea sunt câteva dintre scopurile programului “Food Revolution Day” (19 mai, la nivel global), conceput de cunoscutul realizator TV și bucătar britanic Jamie Oliver și care va avea loc și în în România.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Grădina Verona, din Capitală, va găzdui în 20-21 mai o conferință de presă și ateliere de gătit cu copii, părinți, profesori, chefi de renume și voluntari Food Revolution din peste zece orașe. Înscrierea este gratuită, în limita locurilor disponibile, pentru copii de peste 6 ani însoțiți de părinți, la adresa de mail foodrevolutionromania@gmail.com.

Coordonator și Ambasador în România al conceptului Food Revolution este Raluca Vasile, antrenor de gusturi și arome, consultant aromaterapie, blogger și creator al conceptului campaniei „Școala de nutriție și stil de viață sănătos”: “În 2013 am inițiat campania, alături de Selgros România – un proiect în care mai mulți ambasadori Food Revolution sau voluntari cu specializare în nutriție și / sau gastronomie din  toată țara merg în școli și gătesc cu copiii. Este deja un proiect pe care îl desfășurăm cu avizul Ministerului Educației MENS în București, Timișoara, Sibiu, Cluj, iar de anul viitor vrem să ajungem cu el în cât mai multe orașe”.

Publicitate

Demersurile Food Revolution și conexe din România se bucură de sprijinul unor parteneri și producători locali precum Napolact, Sloop, Aqua Carpatica, Cărtureşti, Mama Pan, Canah Green Living, Topoloveni și Topoloveana, Vale Putna, Ferma Ilinca, Ferma Nealcoșă, Casa Gaciu – Muștar de Tecuci, Artesana, Asociația Viitor Deschis, Asociația Împreună pentru o viață mai bună, Asociația Bucătarilor și Cofetarilor Profesioniști – Top Hospitality și partenerilor media. “Prin lansarea campaniei în şcolile de stat dorim să implicăm cca. 8.500 de copii şi părinţi, acasă și ȋn atelierele de gătit pe care le vom organiza ȋn acest an. Cred cu tărie că educația multisenzorială prin gusturi și arome și ajută pe părinți și copii să facă marea schimbare către o alimentație sănătoasă, către echilibru personal și armonie șn familie”, afirmă Raluca Vasile.

#RasfatulResturilor#NoJunk și #NuRisipeiAlimentare sunt hashtagurile după care pot fi căutate online detalii despre evenimentele campaniei Food Revolution de anul acesta.

Contacte:
Raluca Vasile
Ambasador Food Revolution România: (+4)0721241027
E-mail: foodrevolutionromania@gmail.com
Website: http://www.jamiesfoodrevolution.org/
Facebook: https://www.facebook.com/ScoaladeNutritie/
https://www.facebook.com/FoodRevolutionBucharest