Servicii Vinul.ro

Servicii oferite de cea mai relevantă voce de limbă română din domeniul vinului

Evaluare vinuri – „punctele Vinul.ro”

Acordăm punctaje într-o manieră obiectivă și profesionistă și redactăm scurte note de degustare, confidențiale, iar comanditarii decid ulterior dacă și cum vor să folosească punctajul sau nota (într-un univers al vinului din ce în ce mai complex și mai aglomerat, argumentele legate de calitate devin extrem de importante)

Reprezentanții Auchan au primit placheta de finaliști în competiția pentru decernarea Progresiv Awards 2020 – categoria “Best Shopper Activation”. Împreună, am realizat proiectul “O garanție de calitate. Alege vinurile recomandate de Auchan și Vinul.ro”.
Împreună cu retailerul PENNY am asigurat evaluările și recomandările prin puncte pentru selecția grupată sub marca proprie „Hanul boieresc” – un proiect care a condus la vânzări de sute de mii de sticle încă din primul an

Află mai multe despre:

Realizare de articole, broșuri, reviste, newslettere, cataloage sau conținut de website-uri despre vin, enoturism și gastronomie

Vă punem la dispoziție cunoștințele noastre și peste 18 ani de experiență în lumea vinului românesc. Garantăm corectitudinea informațiilor și exprimarea acestora într-un limbaj cât mai ușor de înțeles de publicul țintă. Costurile se discută în funcție de complexitatea proiectului.

De asemenea redactăm articole de presă, comunicate de presă sau articole SEO pentru blogurile atașate site-urilor sau magazinelor dvs.

Realizare de articole, broșuri, reviste, cataloage sau conținut de website-uri despre vin, enoturism și gastronomie
Volumul Winelovers Guide into Romanian Treasures – ghid realizat sub coordonarea Vinul.ro

Publicarea de articole (advertoriale) pe Vinul.ro

Vă oferim oportunitate de a aduce noutățile din compania dvs. în fața a peste 35.000 de utilizatori unici lunari. Cititorii noștri sunt un public avizat și interesat de noutățile din domeniul vinului și gastronomiei.

Audiența Vinul.ro în ianuarie 2021

Acceptăm articole oferite de echipele dvs de comunicare (sau advertoriale propuse de client) pe site sau vă putem oferi servicii de creație adaptate nevoilor dvs. de comunicare. Toate articolele vor fi preluate și în social media pe paginile noastre și în grupurile de profil, asigurându-vă astfel o expunere maximă către un public convergent cu interesele companiei.

Amplasare de bannere publicitare pe website

Vinul.ro a fost și va rămâne o publicație centrată pe calitate și conținut. Încercăm să limităm spațiul publicitar și nu folosim metode de publicitate automată (Google Ads), ci oferim cele câteva spații disponibile partenerilor și clienților care sunt complet relevanți pentru publicul nostru. Avem mai multe variante disponibile, fie în sidebar (mai relevant pe desktop) sau în conținutul articolelor (relevant pe mobil).

 

Consultanță pentru proiecte de comunicare

Analiza contextului specific și a oportunităților, identificarea elementelor de diferențiere esențiale în raport cu obiectivele propuse, redactarea unui brief cu recomandări și propuneri de implementare, supervizarea derulării activității de comunicare, sprijin în găsirea partenerilor relevanți de comunicare.

Crearea de concepte de promovare pentru proiecte speciale (lansări, evenimente, campanii etc)

În funcție de complexitatea proiectului (redactare conceptului și a flow-ului, identificarea posibilelor parteneriate, intermediere cu entități care să asigure execuția, bugetare orientativă).

Gala gastronomiei și vinului românesc, decembrie 2019, Palatul Parlamentului

Premiile de excelență Vinul.ro

Aflat, în 2021, la a 14-a ediție anuală, evenimentul vizează exclusiv vinurile produse în România și oferă recunoașterea publică a  calității, dar și multiple oportunități de promovare: însemne vizuale ale medaliilor, care sunt lipite pe sticle și asigură vizibilitate și credibilitate suplimentară pentru premianți; articole de presă; evenimente tematice destinate degustărilor cu public a medaliaților etc.

Premiile Vinul.ro , deja o tradiție cu recunoaștere din partea industriei producătoare de vin, a partenerilor din vânzări și a opiniei publice relevante

Alte tipuri de colaborări

Echipa Vinul.ro este deschisă și la alte tipuri de colaborare – prezentări de evenimente live, integrarea brandurilor de vin în evenimente la care suntem parteneri etc.

Contactați-ne, să înțelegem mai bine ce putem face împreună!

Contacte:

Cezar Ioan – 0722.365.008; cezar@vinul.ro
Adelina Boboc – 0727.254.318; adelina@vinul.ro
Dora Todea – 0744.342.660; dora@vinul.ro

De ce noi?

Suntem aici din 2002 pentru recuperarea și promovarea vinurilor și gastronomiei din România. Ne pricepem ca nimeni alții!

Etapa 1: de la Connaisseur” la Revoluția Pleșcoi

Fondată în 2002 ca supliment despre vinuri tipărit și distribuit gratuit lunar sub numele “Connaisseur” alături de un cotidian cu distribuție națională (Ziua), publicația noastră funcționează sub această denumire până în septembrie 2005, când trece online sub actuala denumire – Vinul.ro.

Publicăm în această perioadă sute de articole de presă și fondăm prima mișcare culturală din România destinată să promoveze produsele alimentare tradiționale – “Revoluția Pleșcoi”. Din convingerea fermă că perpetuarea tradițiilor poate și trebuie să aducă beneficii materiale și dezvoltare sustenabilă comunităților de origine, în afara publicisticii de profil, am fondat și o companie de distribuție de produse tradiționale de Pleșcoi. Aceasta avea drept clienți, la apogeul activității, peste 120 de restaurante din Capitală care promovau către publicul larg, la rândul lor, aceste valori.

Cu ajutorul unei campanii extraordinare semnate de consultantul în comunicare George Moisescu, mișcarea culturală “Revoluția Pleșcoi” ia și forma unui happening artistic – “Eva a trăit la Pleșcoi” (proiecție de film documentar, expoziție de sculptură și fotografie și degustări) – care beneficiază de reflectare la toate televiziunile importante și primește premiul pentru cea mai creativă campanie de Public Relations a anului 2007. Am readus, astfel, produsele tradiționale în atenția opiniei publice naționale – într-un moment în care societatea noastră își pierduse respectul și interesul pentru acestea, sub seducția produselor industriale disponibile în comerțul modern. Am redeschis o cale care, ulterior, a fost preluată în societate și a fost valorificată în diferite moduri de către mulți antreprenori.

Etapa 2: Premiile de excelență Vinul.ro și revista tipărită cu același nume

Pentru a promova vinurile românești și cultura vinului, în 2009, echipa noastră începe tipărirea revistei lunare Vinul.ro și fondează concursul de vinuri dotat cu “Premiile de excelență Vinul.ro” – care se desfășoară anual, fără întrerupere, și în momentul de față – un demers constant care oferă opiniei publice informații și sugestii de produse și crame valoroase autohtone.

 

Tot de atunci sunt publicate mii de articole și sunt organizate târguri itinerante de vin în marile orașe (Zilele Vinul.ro), precum și alte proiecte speciale (campaniile tematice în restaurante “Primăvara în roze”, “Vara în alb” și “Toamna în roșu”), lansări de produse, dezbateri, campanii de produs în beneficiul cramelor, evaluări de vinuri pentru marele retail.

 

Etapa 3: Ziua națională a gastronomiei și vinurilor din România

Un moment important în activitatea Vinul.ro are loc în 2017: alături de partenerii de la GastroArt și de Chef Nico Lontras, inițiem primul Congres național pentru gastronomia și vinurile din România și redactăm “Manifestul” acestuia, care e adoptat de participanții la această reuniune (profesioniști din producția alimentară, proprietari și manageri de restaurante, jurnaliști, bloggeri). Manifestul stabilește jaloanele pentru promovarea gastronomie și vinurilor de la noi din țară și conduce, în 2019 (Legea 79/2019), la legiferarea de către Parlamentul României a primei duminici a lunii octombrie din fiecare an drept Zi națională care să celebreze acest tezaur românesc.

Din 2017 încoace, am publicat trei volume bilingve (română și engleză) de promovare pentru bucătăria și vinurile din România: “Romanian Gastronomy in the XXIst Century”, “Foodlovers Guide Into Romanian Treasures” și “Winelovers Guide Into Romanian Treasures”.

Evaluările de vinuri – purtând la vedere punctele Vinul.ro – și-au făcut loc pe rafturile din marele retail, fiind folosite ca argument al calității în proiecte comerciale care au totalizat vânzări de aproximativ 200.000 de sticle doar în primul an.

Bilanț provizoriu 2021: viitorul a început deja, parteneriatele ne duc mai departe

Cu sprijinul Senatului României, în 2019, am organizat împreună cu partenerii de la Congresul național pentru gastronomia și vinurile din România, la Palatul Parlamentului, primul dineu de gală oficial dedicat bucătăriei românești și vinurilor de la noi din țară. A fost un eveniment exemplar, la care au fost invitați sute de participanți de seamă: membri ai corpului diplomatic acreditat la București, senatori și deputați, președinți ai țării noastre de după 1990. A fost un nou moment de sensibilizare a elitelor și a opiniei publice față de obiceiurile, bucatele, muzica și vinurile din România.

A urmat sărbătorirea din octombrie 2020, când – în ciuda temerilor induse de amenințarea pandemiei COVID 19 – câteva sute de participanți au celebrat valorile oenogastronomice autohtone în cadrul unei cine festive desfășurate la Domeniul Casa Timiș, din mijlocul unei reputate regiuni viticole – Dealu Mare. O regiune care-și propune să impună noi standarde calitative în producția de vinuri – acțiune pentru care membri ai echipei Vinul.ro sunt consultanți de comunicare.

Este bilanțul prescurtat a 19 ani de muncă de echipă încununați cu rezultate palpabile, cu parteneriate de durată și cu impact cert asupra societății în care trăim. Am generat idei, am inspirat pe alții și am oferit exemple de acțiuni concrete și de efect. Dacă azi societatea noastră vede în vinuri și produse alimentare tipic românești valori identitare, economice și culturale unice, asta ni se datorează și nouă.

Și nu ne oprim. Vă așteptăm alături de noi în această poveste de succes!