Vinuri cu garanții de calitate – Auchan și Vinul.ro vă recomandă!

Odată cu lansarea “Festivalului de vinuri” din luna septembrie 2019, clienții Auchan au un instrument util și simplu de utilizat pentru achiziția vinurilor: sticlele sunt însoțite, la raft și online, de certificarea calitativă oferită de comisiile de experți independenți organizate de revista noastră, certificare exprimată prin punctaje (unde maximul calitativ este 100 puncte). În plus, online clienții pot găsi și scurte descrieri de caracterizare a vinurilor, în afară de punctaje. Proiectul – a cărui proiectare și implementare a început în 2018 – a fost inițiat și facilitat de consultantul independent Marius Dinu, cel care a semnat de-a lungul timpului mai multe reușite în domeniul retailului cu vinuri (și nu numai).

Publicitate
Domeniul Bogdan

Grila de înțelegere a punctajelor este una simplificată, pentru a ușura orientarea: 80-84 puncte desemnează vinuri de calitate peste medie; 85-89 puncte semnifică faptul că vinurile respective sunt excelente, cu o personalitate aparte; vinurile de peste 90 de puncte indică o calitate excepțională, pentru care merită chiar să faci eforturi financiare, dacă ești interesat. Comisiile de evaluare au fost formate din degustători autorizați, somelieri certificați și cu rezultate recunoscute în domeniu, absolvenți ai diferitelor niveluri WSET, educatori și comunicatori în domeniul vinului, proprietari de restaurante și wine shop-uri, jurnaliști Vinul.ro.

Pentru a sublinia valența gastronomică a vinului, designerii Auchan au ales imaginea unui bucătar care degustă din pahar

Puncte pentru calitate și oferte speciale lunare, inclusiv din crame mici

Dincolo de “Festivalul vinurilor”, va exista, pe lângă raftul obișnuit, și o ofertă specială lunară de produse selecționate în urma evaluărilor Vinul.ro – “Auchan și Vinul.ro vă recomandă”. În această ofertă specială cu frecvență lunară vor fi incluse și vinuri rare, provenind din crame artizanale de mici dimensiuni, care nu ajung, în mod normal, să se bucure de expunere în spațiile de retail modern de mari dimensiuni. Produsele sunt selectate în urma unui proces continuu de evaluări și căutări la care cramele românești sunt invitate să înscrie chiar și vinuri de nișă.

Publicitate
IWCB

Punctele Vinul.ro – sugestii de achiziție pentru consumatori

Universul vinului este vast și complex – inducând de multe ori confuzie consumatorului, datorată multitudinii de soiuri, stilui, regiuni și gusturi – motiv pentru care adeseori decizia de achiziție este una dificilă. Punctele Vinul.ro afișate în Auchan oferă consumatorilor sugestii de cumpărare ușor de observat, cu garanția unui nivel calitativ pentru fiecare buget disponibil, a anunțat Publisherul revistei, Cezar Ioan, odată cu lansarea acestui proiect. 

Proiectul „Auchan și Vinul.ro vă recomandă” se bucură de semnalizare specială în magazinele fizice, inclusiv pe pardoseala magazinelor, pentru a atrage atenția clienților interesați asupra vinurilor de calitate garantată

El a explicat că evaluările au fost făcute pe fiecare lot și pe fiecare îmbuteliere prezentate spre jurizare, iar comisiile de evaluare au fost constituite din degustători autorizați, somelieri, comercianți independenți, jurnaliști specializați. 

Interesul în creștere al publicului va fi servit și prin alte oferte viitoare

Proiectul “Auchan și Vinul.ro vă recomandă!” va continua să vină în sprijinul consumatorilor și în lunile următoare – prin sistemul de semnalizare cu punctaje la raft dar și prin alte tipuri de activări – pe fondul creșterii interesului general al publicului față de această categorie de produse.

Elementele de semnalizare a vinurilor cu puncte sunt vizibile atât la rafturi cât și deasupra acestora, atrăgând atenția de la distanță

Vinul.ro este singura publicație specializată în vinuri din România, cu o prezență neîntreruptă online din 2005 și cu apariție lunară tipărită din 2008. Este, de asemenea, unul dintre inițiatorii demersurilor care au condus la legiferarea unei Zile naționale pentru gastronomia și vinurile din România și organizator, de 11 ani, al concursului dotat cu Premiile de excelență purtând numele revistei – o competiție recunoscută la nivelul industriei de profil din România și din străinătate.

One thought on “Vinuri cu garanții de calitate – Auchan și Vinul.ro vă recomandă!

Comments are closed.