3 x Domeniile Prince Matei: progres prin tehnologie la holdingul viticol Vintruvian

Vinurile Domeniile Prince Matei sunt vinuri moderne și elegante, de consum frecvent, care reflectă experiența mai mare de 20 de ani din spatele brandului și terroir-ul de Dealu Mare (viile sunt amplasate la Zorești, estul arealului, în jud Buzău)

“ViaViticola își extinde portofoliul cu gama Domeniile Prince Matei, o nouă generație de vinuri ce poartă amprenta terroirului din Dealu Mare”, se arată într-un comunicat dat publicității de către proprietarii cramei, holdingul viticol Vintruvian Estates, la începutul lunii septembrie 2021. Vinurile – “de consum frecvent”, după le caracterizează creatorii lor în comunicat – vor fi disponibile în marele retail și pe platformele de e-commerce și reprezintă o declinare nouă a brandului istoric Prince Matei.

Publicitate
Excursii

Esența unică a zonei Dealu Mare

„Ne-am propus să aducem mai aproape de oamenii care iubesc vinul românesc o gamă completă de vinuri în care se regăsește esența unică a zonei Dealu Mare. Investiția în tehnologie ne-a permis să punem în valoare expertiza echipei noastre, pasiunea cu care se muncește în fiecare zi în vie și priceperea în construirea aromelor moderne și curajoase pe care le oferim în fiecare sticlă ce poartă eticheta Domeniile Prince Matei. Ne bucurăm să putem pune pe raft un vin elegant, modern și ușor de ales pentru cei care știu să se bucure de viață”, a anunțat Alin Lăzărescu, General Manager Viaviticola.

Potrivit companiei, noua gamă Domeniile Prince Matei înglobează experiența de peste 20 de ani a cramei de lângă Buzău (Zorești) și se adresează “celor care caută mereu experiențe de calitate, curioșilor în gastronomie, bon viveurilor care nu caută motive pentru a se bucura de un vin de calitate și  apreciază măiestria cu care este adus la viață un vin complex”.

Publicitate
IPPU

10 milioane de lei pentru a pune în valoare Feteasca neagră – roșu, rose și alb – de Dealu Mare

10 milioane de lei a fost investiția holdingului Vintruvian (care deține și Viticola Sarica Niculițel, cunoscută drept Viaviticola) în modernizarea podgoriei și regândirea portofoliului, potrivit comunicatului menționat: “Vinurile Domeniile Prince Matei au luat naștere din dorința de a crea asamblaje de arome în care Feteasca Neagră, soiul emblematic pentru zona Dealu Mare, să se regăsească în toate declinările, inclusiv în forma cea mai puțin întâlnită, vinificată în alb”. Vintruvian Estates a intrat în posesia celor 70 de hectare de lângă Buzău în 2019.

Ce conține gama de vinuri Domeniile Prince Matei

“Moderne și elegante”, după cum le caracterizează producătorul, cele 3 asamblaje Domeniile Prince Matei pot fi apreciate singure sau împreună cu asocieri culinare:

ALB: Fetească Regală & Fetească Neagră dezvăluie un caracter inovator și rafinat prin vinificarea în alb a soiului Fetească Neagră și prin arome elegante de flori de câmp, miere şi piersică albă. Maturat parțial timp de patru luni în butoaie noi de stejar românesc, acest vin alb este ideal de savurat la un prânz relaxat cu prietenii sau alături de o cină lejeră în care meniul include carne albă, paste sau opțiuni vegetariene. 

ROSÉ: un asamblaj de patru soiuri, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Pinot Noir, provoacă prin mixul echilibrat de delicatețe și robustețe. Un vin special, proaspăt și răcoros în care se simte calitatea remarcabilă a strugurilor din Dealu Mare și care, servit bine răcit, devine partenerul ideal pentru antreuri, salate şi grătare. Savurat singur, rosé-ul Domeniile Prince Matei este vinul conversațiilor memorabile și al bucuriei împărtășite.

ROȘU: asamblajul emblematic pentru Dealu Mare este format din Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. Un vin echilibrat, amplu și complex, care oferă în fiecare pahar aroma inconfundabilă a pasiunii și priceperii ce stau în spatele istoriei de peste 20 de ani a cramei. Savurat pe deplin la finalul zilei sau asociat cu mese bogate în carne roșie, paste sau brânzeturi, vinul roșu din gama Domeniile Prince Matei este preferatul iubitorilor de viață bună și gusturi pe măsură”.