Artele și-au dat mâna la Gala vinului românesc (galerie foto și video)

Cei aproximativ 150 de oaspeți s-au delectat cu un scurt recital extraordinar susținut de violonistul Răzvan Stoica pe al său Stradivarius (foto sus), după care au urmat două ore de socializare în compania celor mai bune vinuri autohtone din toate podgoriile. Aceasta nu este descrierea unui eveniment concertistic, ci începutul și sfârșitul unei sărbători a vinului românesc în versiunea Vinul.Ro: Gala Premiilor de Excelență acordate de revista noastră. Restul? Restul a fost medalii…

Publicitate
Casa Timis

Deoarece căutăm în permanență să creștem puterea de penetrare a mesajului nostru pozitiv despre România, 2016 a marcat câteva premiere în conceptul și derularea activităților de promovare organizate de Vinul.Ro sub titlul Premiilor de Excelență. Ne-au fost alături în comunicare televiziunile Travel Mix și București TV, ca și echipa independentă de realizatori video numită Producătorii, alături de presa scrisă reprezentată de Business Adviser, CityBest, Food and Bar, Horeca, News.Ro, Romaniatv.net, România liberă, Transilvania Business, Zi de zi, Ziua de Constanța și blogurile Berbecutio.ro, Icre-Negre.ro, Oenolog.ro și Vin2.ro. În calitate de partener al excelenței ne-a onorat retailerul Kaufland, iar ca sponsor al ediției ne-am bucurat de sprijinul Aqua Carpatica. Bineînțeles, nimic nu ar fi fost posibil fără încrederea cramelor care au înscris vinuri spre evaluare.

În ceea ce privește jurizările, anul acesta au fost admise numai produse ale cramelor din România și Republica Moldova. Așa cum am anunțat și în cadrul evenimentului de decernare, în urma parteneriatului revistei noastre cu International Wine Contest Bucharest (IWCB) – un concurs care ocupă de la an la an un loc din ce în ce mai important în calendarul competițiilor de specialitate din Europa și căruia am decis să îi acordăm întregul nostru sprijin – am decis să ne concentrăm, în această etapă, asupra analizei și recunoașterii vinurilor românești. E o continuare firească a demersurilor de educare a pieței și de promovare a valorilor autohtone începute prin evenimentele Cercului de Fetească.

Publicitate
Casa Timis

În ceea ce privește decernarea propriu-zisă a medaliilor, am ales să asociem trei arte, pentru a da o mai mare importanță momentului: astfel, în decorul arhitectural deosebit al Teatrului Elisabeta din centrul Capitalei, muzica de cea mai bună calitate interpretată de Răzvan Stoica a răsunat festiv pentru a potența mesajul despre arta vinului de la noi din țară.

Tot în premieră, vinurile cel mai bine punctate din competiție – la categoriile alb, rose și roșu – au primit titulatura de “vinul anului”, menită să faciliteze recunoașterea rapidă și achiziția acestora de către consumatori. Recunoașterile vor fi vizibile pe piață sub forma unor buline autocolante lipite pe sticlele din loturile câștigătoare. Autorii acestora au primit, la rândul lor, și o reverență personală, la adresa inspirației și muncii lor, manifestată sub forma câte unui cec în valoare de 1.000 de euro acordat cu sprijinul “partenerului excelenței” – Kaufland, care s-a raliat astfel demersului revistei noastre de identificare și promovare a calității, în beneficiul clienților. Vă invit să regăsiți lista completă a medaliaților în paginile revistei noastre.

Din convingerea că “inamicii vinurilor bune nu sunt nici berea și nici alte băuturi, ci vinurile proaste”, cea de-a opta ediție a Premiilor de Excelență Vinul.Ro s-a concentrat asupra cramelor din România și Republica Moldova, pentru a contribui la creșterea credibilității și notorietății industriei românești de profil în ochii consumatorilor și partenerilor de afaceri de specialitate. Potrivit regulamentului restrictiv autoasumat de către organizatori, 2 Mari Medalii de Aur, 22 de Medalii de Aur și 40 de Medalii de Argint au fost acordate în urma jurizărilor, deși mult mai multe ar fi meritat câte o plecăciune.

Un scurt film al evenimentului poate fi urmărit mai jos