Fuziune suprinzătoare la Casa Timiș – Wellness and Spa Resort (cu VIDEO).  AFLĂ AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 10 NOIEMBRIE 2023

ECLECTIC! Este cuvântul – și conceptul – cu care Cristina Timiș, proprietar și CEO al Casa Timiș – Wellness & Spa Resort, a descris, în cadrul lansării noului concept culinar Asian Fusion al Restaurantului Rotonda, resortul, gastronomia, Spa-ul și seara-eveniment din 10 noiembrie 2023. Cristina și Radu Timiș, antreprenorii de incontestabil succes care au clădit compania de familie și grupul Cris-Tim, au transformat un loc drăguț de la o margine de sat între Ploiești și Valea Călugărească într un obiectiv turistic fabulos, de talie europeană – Casa Timiș – Wellnes and Spa Resort. Ei n-au avut – și în continuare nu-și doresc să aibă – „stare” (deși „starea de bine” e obiectivul locației, pentru oaspeți) în ceea ce privește dezvoltarea resortului bazat pe enoturism, gastronomie de înaltă clasă, wellness și spa.
Cea mai recentă inițiativă care completează paleta de atracții a locului este gastronomia Asian Fusion a Restaurantului Rotonda, cel mai nou de pe proprietate. Echipei conduse de Executive Chef Nico Lontras i s-a alăturat aici unul dintre cei mai „galonați” specialiști în bucătărie asiatică din România, Chef Cătălin Petrescu. Am fost acolo de multe ori în ultimii ani – la sărbătoririle ocazionate deja tradițional de Ziua națională a gastronomiei și vinurilor din România, la Premiile de excelență Vinul.Ro – am fost acolo și la inaugurare. Și vrem să revenim, ceeea ce vă dorim și vouă.

Publicitate
Domeniul Bogdan

O destinație de pus pe bucket list

Inaugurarea noului concept Rotonda mi-a prilejuit, pe lângă o seară memorabilă prin gastronomia delicioasă și prin atmosfera evenimentului, o revizitare a întregii oferte de la Casa Timiș: bungalow-urile cuibărite în amfiteatrul de vii străluceau în noapte, iluminate arhitectural inspirat, la fel ca și Conacul, aleile, lacurile, cascadele și alte puncte de belvedere care te fac să vrei să te plimbi chiar și când e noapte afară; Embrace Holistic Healing Spa promite o experiență unică în România; restaurantele de pe proprietate erau înțesate de oaspeți veseli, așezați la mese ori stând în picioare pe terasă și vorbind cu paharele în mâini în noaptea surprinzător de luminoasă de noiembrie. Sunt convins că la anul, după ce se va inaugura și piscina interioară – un nou pol de interes – an de an și chiar mai des decât atât (având în vedere că finalul de noiembrie va aduce si re-design-ul restaurantului Veranda), Casa Timiș – Wellness and Spa Resort va surprinde continuu prin facilități de leisure care reîmprospătează și diversifică oferta „Wellness beyond the Spa” care e deja impresionantă.

Rotonda Fusion, o experiență complexă

Revenind la inaugurare: oaspete de onoare a fost Excelența Sa Ambasadorul Japoniei la București, iar printre alți mulți invitați de marcă s-a numărat și Charlie Ottley, regizorul și producătorul britanic de film care s-a impus prin creațiile lui documentare despre România (Wild Carpathia și Flavours of Romania) ca un superb “ambasador voluntar” al României pe plan internațional. Sezonul 2 include și o prezentare elogioasă a Casei Timiș. A fost un eveniment sofisticat, axat nu doar pe gastronomie, care a surprins cu momentele de excepție din cultura asiatică: reprezentație de tobe japonez tradiționale „taiko”, dansuri asian fusion, muzică specifică. S-a alăturat – eclectic, da! – și o componentă occidentală: Flavius Teodosiu, cu saxofonul lui magic și cu vocea din dotare, și Irvin Doomes, fost component al formației Boney M și showman de o energie de-a dreptul contagioasă. Printre dish-urile cu amprentă clar niponă, ca sashimi, sushi rolls cu ghimbir murat, sos de soia și wasabi, s-au strecurat frigărui de miel sau pui, steak-uri de vită de o frăgezime și savoare memorabile, iar la final, dulciuri de mai mare dragul. Totul, udat cu mai multe tipuri de cocktailuri savuroase care au generat o energie vie și palpabilă, vibrantă, a unei seri de poveste – printre care am remarcat cu cu deosebire un cocktail alcoolic de 10 g , solid, pe care ei creatorii lui îl numesc Fabergé și care arăta (și gustă) inimaginabil.

Publicitate

“Eclectic” s-a dovedit din nou, prin noul concept culinar Asian Fusion la Rotonda de la Casa Timiș, un sinonim pentru “răsfăț al tuturor simțurilor”, “stare de bine”, “energie vibrantă” și “socializare de înaltă clasă”.