Cel mai bun somelier din România, desemnat la Trofeul Someleriei 2018, este Iulia Scavo

Cel mai bun somelier din România a fost desemnată Iulia Scavo, în urma participării la cea de-a 15-a ediție a Trofeului Someleriei. Premiul a fost acordat de Alexandrion Group și Asociația Somelierilor din România, organizatorii evenimentului desfășurat la Hotel Pullman.
Pentru titlul de cel mai bun somelier din România au concurat, în finală, 4 candidați, din cei 12  după prima etapă de la Hotel New Montana – Sinaia.  Probele au fost complexe, create pentru a evidenția rafinamentul, experiența și pregatirea lor. Mai precis: analiză de meniu, degustare în orb, decantarea și servirea vinului, simularea interacțiunii client – somelier în restaurant.  Marian Muntean, Filip Florian Zota și Ionuț Andrieș s-au clasat pe locurile I, II și III.

Publicitate
IWCB

Iulia Scavo are 17 trofee până în momentul de față

Cu 10 ani experiență, Iulia a dat dovadă de cunoașterea amănunțită a băuturilor, informații complementare, ușurința în comunicare. Iulia Scavo a terminat facultatea de matematică și inginerie din Lyon, dar pasiunea pentru somelerie a fost mai puternică. A urmat cursuri de specialitate și un master în marketingul băuturilor. Experiența și-a spus cuvântul și a reușit să cucerească Trofeul Someleriei și competiții internaționale, obținând peste 17 trofee. Trofeul Someleriei 2018 oferit cu sprijinul Alexandrion Group îi va da posibilitatea să reprezinte la cel mai înalt nivel România. Iulia vrea să aibă rol activ în industria locală a vinurilor, având un plan de organizare de trainguri pentru tinerii somelieri talentați.