Celebritate mondială pe eticheta de vin dobrogean: Philippe Cambie la Domeniul Bogdan

Probabil una dintre cele mai circulate vești de la ediția 2019 a RoWine București a fost aceea că, pentru prima dată, un enolog francez celebru la nivel mondial își pune numele (și nu numai) pe eticheta unui vin românesc. Este vorba despre Primordial, de la producătorul dobrogean Domeniul Bogdan, unde un Chardonnay și o Fetească neagră “de Murfatlar” au fost realizate de către Phillipe Cambie, “Enologul anului 2010”, potrivit Robert Parker. Cu o sumedenie de colaborări cu diferite crame din Franța și din alte regiuni celebre, supranumit de către Wine Spectator, în 2012, “forța conducătoare din Chateauneuf-du-Pape”, Cambie este creditat ca “nasul” din spatele a mai mult de 15 vinuri de 100 de puncte în evaluări recunoscute la nivel mondial.

Publicitate
Oprisor
Principele Nicolae (stânga), un ambasador al vinului românesc, a degustat și apreciat vinurile Primordial purtând semnătura lui Philippe Cambie

Vestea bună pentru iubitorii vinului din România este dublă – pe de-o parte legată de calitatea intrinsecă a produsului astfel girat de un specialist recunoscut, iar pe de altă parte deoarece o astfel de semnătură înseamnă și un plus de vizibilitate și de credibilitate pe plan internațional, care vin la pachet cu un astfel de personaj.

Vinurile de la Domeniul Bogdan sunt certificate ca biologice din 2016

“Am căutat o soluție care să așeze vinul românesc făcut în Dobrogea în linie cu multe alte vinuri apreciate internațional. Și am găsit-o: un vin foarte bun, biologic, care poartă semnătura lui Philippe Cambie. Cu siguranță vom participa cu acest vin la concursuri și nu am niciun dubiu că vom mai aseza medalii în rafturile de la sediul nostru”, a anunțat într-un comunicat Bogdan Mihalcea, proprietarul Domeniului Bogdan, despre colaborarea recentă cu celebrul oenolog. Potrivit producătorului, Chardonnay-ul Primordial este caracterizat de arome fine de vanilie și crème brûlée, fiind un vin bine structurat, savuros și mineral cu tușe lemnoase, în timp ce vinul roșu din Fetească neagră este “expresia sinceră a terroir-ului dobrogean” – un soi românesc “vinificat după filozofia lui Pilippe Cambie – complex și echilibrat, cu arome fructate și taninuri rotunde, specifice zonei Murfatlar.

Publicitate

Începând din 2016, vinurile de la Domeniul Bogdan sunt certificate ca biologice conform normelor Austria Bio Garantie.

* Imaginile asociate articolului de mai sus provin de la producătorul dobrogean Domeniul Bogdan