Chocolate in a Bottle – un nou mod (dulce, aromat, efervescent) prin care poți să le arăți celor dragi că-i prețuiești

Esențe efervescente de arome și gusturi emblematice din Franța și Belgia – asta e “Chocolate in a Bottle”, un produs recent apărut pe piața românească și care ar putea spori diversitatea de moduri în care spunem celor dragi că îi prețuim. Vezi mai jos de ce scriu asta, poate îți dau o idee bună (și nouă)!

Publicitate
IWCB

Dacă ești un “purist al vinului” – care nu tolerează deloc “amestecurile” – te trezești de multe ori că ai dificultăți să alegi ceva de băut pentru cineva care nu e la fel de exigent ca tine în privința asta, ci vrea “dulce, aromat, de cursă lungă”. Și tocmai de-asta sugestia de azi! “Chocolate in a Bottle” e o băutură efervescentă limpede ca șampania – dar slab alcoolizată (6,5% – apropo, există și varianta fără alcool), cu aromă și gust de ciocolată cu alune. Are “abundență” și e deopotrivă răcoritor și plușat, dacă o fi permisă licența asta. 

Promovare prin degustări și party-uri „invite only” și rețele sociale

Am pornit la degustare cu așteptări extrem de scăzute – mă temeam că voi da peste “un alt” premix popular, o altă “scurtătură care taie colțurile” calității olfactive și gustative. Dar nu am găsit nimic de genul ăsta, ci chiar dimpotrivă, o băutură pe care aș dărui-o liniștit cuiva despre care știu că se bucură să regăsească și “la pahar” senzații răcoroase de dulce și de ciocolată bună! E “doi în unu” și chiar mai mult de-atât: vinul bază, Chardonnay din sudul Franței, de lângă Perpignan, e produs în maniera clasică a unui spumant și este amestecat cu extracte naturale de cacao și alune într-un mod care păstrează aspectul clar și strălucitor al băuturii, ca și vioiciunea răcoritoare. Rețeta a fost dezvoltată de producător împreună cu maeștri ciocolatieri belgieni, și asta se simte.

Publicitate
IWCB

În România, importatorul (care aduce și ciocolaterie bună belgiană, apropo!) a decis să vândă “Chocolate in a Bottle” printr-un site propriu și s-o promoveze prin degustări și party-uri rezervate “doar inițiaților” și prin intermediul rețelelor sociale – unde nume ca Loredana, Cătălin Botezatu, Nicole Cherry, Daniel Buzdugan, Oana Roman sau Dana Săvuică au postat despre ea.

Conceptul și realizarea „Chocolate in a Bottle” au beneficiat, de-a lungul ultimilor ani, de recunoaștere internațională