Popas la Vinalia – Conacul din Ceptura, finalizat cu toate facilitățile turistice. Și noutăți de la Dagon Clan Wines

Pentru wine lover-ul insetat să descopere lucruri noi, Dealu Mare va rămâne mereu o zonă ofertantă, cu densitatea de crame care oferă pachete de degustări plus povestea locului și a producerii vinurilor într-un areal limitat, cu distanțe mici între ele – asta se știe deja. Iar dacă tot ajunge aici, ar fi și păcat să nu rămână mai multe zile să viziteze cât mai mulți producători de vin.  Dar aș remarca și faptul că puțini antreprenori au investit aici în locuri de cazare care să ofere, dacă vreți,  un „all inclusive” de turism viticol  din punct de vedere al serviciilor pentru același wine lover care vrea, poate, să rămână un week-end sau câteva zile, într-un trip relaxanto- senzorial.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Structură amplă de turism viticol

Așa că m-am bucurat când am descoperit Vinalia – Conacul din Ceptura și pot să vă povestesc și vouă câte ceva despre el, dacă nu știați deja. Este o investiție complexă – finalizată recent în forma actuală,  cu spații de cazare, restaurant, sala de evenimente  și cramă, ba chiar și cu piscină,  sala de fitness, biliard, posibilitatea inchirierii de biciclete și facilitarea de drumeții la alte atracții din zonă. Deci are cam toate facilitățile pe care trebuie să le ofere o asemenea structură – un exemplu de tursim viticol de care Dealu Mare avea nevoie.

Publicitate
IPPU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conacul din Ceptura – Vinalia are 22 de camere cu decor ce amintește de casele bunicilor, cu obiecte tematice vitivinicole precum corpurile de iluminat din sticle de vin, doage si cercuri de butoi, tablouri cu citate despre vin. Prețul unei camere single pornește de la 47 euro/noapte.

Dagon Wines are în momentul de față 5 etichete

Proprietarii Vinalia au aici și o micuță cramă în care vinifică vinurile proprii Conacul din Ceptura și tot aici vinifică și Dagon Clan Wines, care ne-a invitat recent la o degustare a tuturor celor 5 etichete – Clar, Cleștar, Har și Jar plus mai noul Reserva Sandrige.  Ca să fie vizunea de ansamblu completă, proprietarul Dagon Wines s-a gândit  la câteva verticale, așa că am testat pe rând albele din Clar (cupaj de Fetească Albă și Sauvignon Blanc) și Cleștar (Fetească Regală Albă și Sauvignon Blanc), cele patru rose-uri din Har (cupaj de Shiraz și Cabernet Sauvignon) 2014,1015,2016, 2017), cele patru roșii din Jar (cupaj de Fetească Neagră și Pinot Noir) 2014, 2015, 2016 și 2016 Reserva.  Iar cireașa de pe tort a fost primul Dagon Estate – Sandridge – Fetească Neagră Reserva, ediție limitată de 666 de sticle – un vin complex, baricat doi ani, cu arome de fructe negre, prune și condimente orientale. 

 

 

 

 

 

 

Ce este special la acest vin?  „Randamentul redus de numai 3 tone la ha dă boabe mici, intens aromate. Aceștia sunt cei mai valoroși struguri ai vie, iar vinurile Reserva sunt produse numai în ani deosebiți.  După recoltarea manuală , strugurii au fost dezchiorchinați și lăsați la fermentat natural, în vas deschis. După încheierea fermentației malolactice, vinul a fost învechit doi ani în butoaie noi de stejar românesc, iar un singur butoi de 500 de litri a fost selectat pentru primul Reserva”, spune producătorul.   


Adresă și date de contact.

Vinalia. Ceptura de Jos, Prahova. Tel. 0722.560.931. E-mail: contact@vinaliaceptura.ro, www.vinaliaceptura.ro
Dagon Clan Wines. Ceptura de jos nr. 719 A, Prahova. Tel .0757. 091. 663. E-mail: sfi@dagon.ro, www.dagon.ro
Echipa Dagon. Proprietar – Mihnea Vasilache, bancher de investiții, pasionat de vin.
Director de marketing –  Sebastian Ion.
Enolog consultant – Mark Haisma, cu experiență în domeniu de peste 20 de ani.
Enolog – Mihai Ratulea.
Îngrijitorul și „cerber” al viei – Claudiu Borborici.

Știați că?

Vinalia erau festivaluri care aveau loc primăvara și toamna în Imperiul Roman, unde  locuitorii cetății se adunau pentru primă degustare a vinului din recolta precedenta (Vinalia Urbana) sau pentru a marca un episod esențial din an: culegerea strugurilor și pregătirea vinului de la debutul toamnei (Vinalia Rustica). Spectacolul era însoțit de memorabile ritualuri religioase și ofrande aduse zeităților. Inspirati de ceea ce însemna Vinalia, care privea vinul ca liant al vietii sociale, proprietarii conacului au ales să păstreze casa pe care au găsit-o, dându-i un nou suflu. Casa a devenit un conac boieresc, în mijlocul a 10 hectare de viță de vie, iar acum se inscrie pe harta turismului viticol din Dealu Mare.