Concursul național de vinuri rose ediția 2021: 14 mai, la Casa Comana și în 5 alte țări europene

Evaluări mixte – cu jurații români reuniți la Casa Comana, în Giurgiu, și cu cei străini fiecare în țara de reședință, degustând eșantioane protejate și secretizate expediate de către organizatori – adică 16 vinuri rose nearomate (selecționate din 66) și 5 vinuri aromate (selecționate din 8). Așa se va derula anul acesta Concursul național de vinuri rose organizat de Vin2.ro / Răzvan Stoenescu, PistoaneBaricate.ro / Iulian Grigorescu și Oenolog.ro / Laurențiu Horodnic, cu sprijinul Asociației Winelover România. 

Publicitate
Domeniul Bogdan

Un concurs a cărui relevanță crește an de an

Ca o recunoaștere a importanței evaluărilor asupra acestei categorii de vinuri (rose, aromate și nearomate, cu preț de raft între 20-60 de lei), mai mulți sponsori s-au alăturat Concursului: Carrefour România (sponsor Platinum), Sodinal și Dagmar (sponsori Gold) și Media Sat, Carpathian Springs și Romanian Drink Service (sponsori Silver). An de an, concursul a fost upgradat de către fondatori, astfel încât, în 2021, pe lângă jurații români (membri Asociației Degustătorilor Autorizați din România, absolvenți de cursuri WSET, somelieri recunoscuți, comercianți de profil, bloggeri și jurnaliști de vin), 5 specialiști străini influenți se alătură eforturilor de evaluare. Aceștia vor primi eșantioane secretizate și vor puncta simultan cu colegii din România, urmând ca prezența lor să contribuie la un grad mai ridicat de precizie a jurizărilor, dar – cel mai important – la o promovare mai bună a vinurilor românești peste hotare. 

Evaluatorii străini sunt: Master of Wine Elizabeth Gabay, autoare a unei apreciate cărți despre rose-uri, consultantă și publicistă de anvergură internațională; Michael Wising, consultant al Systembolaget din Suedia, monopolul de stat asupra comerțului cu vinuri; Anne Wies van Oosten, jurnalist olandez de vinuri cu activitate internațională; Michal Bardel, oganizator al Rose International Championship; Georgi Mihov, somelier și organizatori de cursuri de vin din Bulgaria.

Publicitate

Redactor: Tamara Timofti