Ne auzim despre vin la RFI, cu sprijinul Cramei SERVE din Ceptura: minutul zilnic de “Connaisseur fără ifose”

Din 4 iulie 2022, zilnic, de lunea până vinerea, imediat după finalizarea știrilor de la ora 19.00, Radio France Internationale (RFI) România difuzează o rubrică de un minut despre vin și gastronomie. Emisiunea este semnată de publisherul Vinul.ro, Cezar Ioan, autorul cărții “Connaisseur fără ifose”, și este realizată cu sprijinul primei crame cu capital privat străin din România, SERVE Ceptura.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Emisiunea promovează cultura vinului și a mesei în cel mai simplu limbaj cu putință. “Încerc să livrez acest minut având în minte un context mai larg de civilitate și civilizație și vreau să mulțumesc atât postului RFI, cât și cramei SERVE din Ceptura, pentru oportunitatea de a transmite unei audiențe elevate informații și pentru a provoca o discuție publică despre vinuri și gastronomie”, afirmă Cezar Ioan. “Cei interesați îmi pot scrie pe e-mail la cezar@vinul.ro sau îmi pot trimite mesaje pe Facebook, sper doar să apuc să le văd pe toate”.

SERVE Ceptura, Dealu Mare, este prima cramă din România cu capital privat străin de după 1989, fondată de contele francez Guy Tyrel de Poix și creatoare a categoriei superpremium de pe piața de la noi din țară – mai întâi prin Cuvee Charlotte și ulterior prin adăugarea altor vinuri “de familie” precum Cuvee Amaury, Cuvee Guillaume, Cuvee Clemence, Cuvee Alexandru, Cuvee Sissi sau Cuvee Pacs. Feteasca neagră de excepție realizată la SERVE și intitulată Cuvee Guy de Poix este un omagiu postum adus fondatorului și a atins excelența bucurându-se de recunoaștere la nivel internațional, în timp ce game ca Terra Romana, Vinul cavalerului, SERVE sau Rezerva Contelui aduc zilnic bucurie la mesele a mii de români, fiind disponibile în HoReCa, dar și în marele retail.

Publicitate
IWCB