Amprenta Transilvaniei online: vinurile de la Crama Jelna sunt disponibile la achiziție pe webshop-ul propriu

https://store.jelnatransilvania.ro e adresa la care, din această primăvară, cei care cunosc deja – sau care sunt curioși să deguste – vinurile lui Darius Pripon, le pot achiziționa online direct de la cramă, unde ele sunt păstrate în cele mai bune condiții. Crama Jelna a pus la bătaie și o promoție, astfel încât pentru Paștele ortodox 2021 livrarea (48-72 de ore) este gratuită în întreaga țară.

Publicitate
IWCB

Se pot achiziționa vinuri individual sau pachete prestabilite – inclusiv oferte “corporate”

Ca să-i ajute pe cumpărătorii online, echipa de la Crama Jelna a pus online nu doar vinurile, separate (disponibile în multiplu de 6 sticle). Au fost create și pachete: “paralele” formate din aceleași soiuri, dar din game diferite, sau combinații din vinurile unei game ori culori sau pachete cadou ori oferte pentru companii (inclusiv cu brânzeturi artizanale locale), vinuri în cutii de lemn – și inclusiv o carte, “Viile și vinul din Podgoria Lechința, Transilvania”, de Corneliu Gaiu, pentru cei care sunt interesați să se documenteze mai aprofundat. Evident, și vârfurile de gamă – Navicella – pot fi procurate de aici, pentru consum propriu sau pentru a fi trimise cadou direct de la cramă către destinațiile alese de cumpărători. Așa că, în ciuda restricțiilor, de Paștele astea e mai ușor ca oricând să trimiți un cadou prietenilor sau rudelor de să te pomenească!

Toate cele trei game ale Cramei Jelna au potriviri în bucatele tradiționale de Paști (și nu numai)

Amprenta Transilvaniei – conținând Sauvignon Blanc, Fetească albă, Fetească regală și un asamblaj de Muscat Ottonel și Fetească regală, la categoria “albe vibrante”, ca și două vesele rose-uri din Pinot Noir (unul, vinificat cu drojdii din flora spontană), dar și un roșu fructat și proaspăt din Pinot Noir – sunt potrivite la antreurile cu brânzeturi proaspete de primăvară (caș, urdă) și salate.

Publicitate
IPPU

Dealu Negru – cu Sauvignon Blanc-ul sec sau rose-ul din Merlot, frumos elaborate – se asortează de minune la feliile de jambon fierte sau afumat, servite cu hrean și sfeclă, ori ouă sau salate tip “boeuf”. Din aceeași gamă, vinurile roșii din Cabernet Sauvignon ori Pinot Noir sunt asortabile droburilor, iar Late Harvest-ul din Muscat Ottonel și Sauvignon Blanc se potrivește excelent cu tartele cu fructe sau prăjiturile de casă nu foarte dulci. Sau – de ce nu? – și cu ouăle umplute.

Pentru cei care nu au răbdarea să mai păstreze la învechire vinurile Navicella – vârful de gamă de la Crama Jelna – le pot savura alături de preparatele din miel. Cu amplitudinea lor aromatică și gustativă provenită din asamblarea selectivă a celor mai bune soiuri reprezentative ale zonei, dar și prin metodele e vinificare, atât cel alb cât și cel roșu furnizează satisfacție în asociere cu preparatele mai consistente.

Redactor: Tamara Timofti