Crama Oprișor lansează Eticheta Roșie 2015, ediție limitată de 22.650 sticle

Unul dintre cele mai cunoscute și mai așteptate vinuri din Oltenia Profundă ale Cramei Oprișor, Cabernet-ul Sauvignon, popularizat ca “Eticheta Roșie”, este acum pregătit să se destăinuie din recolta anului 2015 (sec, 14% vol. alc).

Publicitate
Vinarte

Rubiniu închis, cu reflexe de indigo, intens în aromă, cu nuanțe de cireșe negre, afine și trufe de ciocolată neagră, vinul din noua recoltă e descris de reprezentanții cramei ca un Cabernet puternic fără a fi agresiv, însă lung și corpolent, cu lemn bine integrat într-o structură complexă, excelent completată de taninii bine copți și de aciditatea plăcută.

Depaşind toamnă dificilă a sezonului 2014, viticultorii și oenologii s-au bucurat de generozitatea strugurilor foarte copţi ai recoltei 2015. Au selectat și cules 6 hectare de Cabernet Sauvignon – struguri riguros selecționați, culeși în lădițe de 17-19Kg; desciorchinarea/zdubirea s-a executat cu viteza lentă, cu valturile ajustate pentru
acest soi și vin. Macerarea mustuilelii s-a derulat pe perioada a 21- 28 zile, cu remontaj și scufundarea caciulii, la temperatura de 21-26 grade C. După presarea la max 1,4 Bari, a urmat etapa fermentației malolactice la temperatura de 19-20 grade C. Vinul a fost transferat în barique-uri din stejar american și franțuzesc pentru maturarea, microoxigenare și autoliză, pentru o perioadă de 14-18 luni. Enologi:  Liviu Grigorică, Veronica Gheorghiu.

Publicitate

Asocieri de mâncare recomandate: steak-uri, costiță de miel.