Viitorii somelieri OSR 2011 de la Cluj s-au pregătit de absolvire vizitând viile și crama Tohani România

Cursul de somelieri OSR 2011 a inclus vizitarea cramei de la Tohani

Grupa din Cluj-Napoca la cursurile de somelieri organizate de Organizația Somelierilor din România 2011 (OSR 2011) se pregătește de examenele finale, efectuând vizite la crame. Cum etapa din Cluj a fost sprijinită de Tohani România, același producător a oferit elevilor și posibilitatea unei vizite de formare în Dealu Mare. Excursie nu tocmai ușor de făcut în mod obișnuit, tocmai de la Cluj. 

Publicitate
Excursii

Elevii la cursul de somelieri OSR Cluj au vizitat crame TohaniLa Tohani, viitorii somelieri au vizitat viile, unde au învățat la prima mână despre metodele de viticultură practicate de producătorul prahovean. Tot aici au parcurs și traseul tehnologic al strugurilor – de la fructe la vin. De asemenea, au vizitat și degustat vinuri în diferite stadii de maturare și învechire, și au putut pune întrebări somelierului de la Tohani, care le-a și prezentat amănunțit mai multe dintre produsele cramei.

Cursurile de somelieri OSR sunt deschise și altor crame 

Cursul de somelieri OSR 2011 include si multe elemente de educatie practica
Cursurile teoretice pentru viitorii somelieri s-au desfășurat la Rhedey Cafe, din centrul Clujului

“S-au înscris 34 de cursanți, dintre care probabil vor reuși să obțină certificatul final aproximativ 26-28”, ne-a declarat Marian Timofti, președintele OSR 2011. El a dorit să insiste și cu această ocazie asupra faptului că, la cursurile OSR, nu toți cei înscriși obțin automat și diploma de absolvire. Doar cei care dovedesc convingător că și-au însușit suficiente cunoștințe teoretice și practice primesc diplome.

Publicitate

Liderul OSR 2011 a ținut să le mulțumească partenerilor din industria vinului care au susținut eforturile de specializare a personalului “și-așa redus” din domeniu: Tohani România, care a contribuit la organizarea cursului din Cluj-Napoca, și Casa de Vinuri Cotnari, care a sprijinit același demers la Timișoara. “Invităm în continuare și alți producători să se alăture inițiativei noastre, și nu neapărat pentru avantajele proprii de promovare! Ci pentru a continua formarea de competențe domeniul ospitalității. Acesta este esențial pentru dezvoltarea culturii vinului de la noi din țară”, a afirmat Timofti.

Viitori somelieri OSR in vizita la Tohani Romania
“Cu sprijinul Tohani România, dar și al altor producători, am reușit organizarea acestui curs și avem convingerea că unul dintre rezultatele vizibile va fi o creștere a calității serviciilor din industria ospitalității clujene”, spune Marian Timofti