Evenimentele gastronomice ale lunii februarie, la Casa Timiș, în Dealu Mare: cină Love O’Clock de Valentine’s Day și Istanbul Brunch pe 20

Un dineu festiv cu ocazia sărbătorii iubirii, în seara de Valentine’s Day, este modul în care s-au gândit gazdele de la resortul enoturistic Casa Timiș, din Dealu Mare, să răsfețe cuplurile convinse că dragostea e deplină atunci când trece (și) prin stomac. Dar și cei care nu pot ajunge sunt așteptați aproape o săptămână mai târziu, pe 20: o „călătorie gastronomică” la Istanbul.

Publicitate
Excursii

„It’s Love O’Clock” cu răsfăț, dar și cu premii pentru participanți

Cuplurile vor fi întâmpinate în 14 februarie de la orele 19.00 cu un amuse bouche – trufă de rață cu tartar de castraveți și gazpacho de varză roșie, unt cu trufe și baghetă – înainte de a fi servite piesele de rezistență ale meniului: Saint Jacques cu piure de conopidă, semințe de pin și caviar de Manciura, urmate de un medalion de căprioară cu piure de țelină cu vanilie și sos de vin roșu cu ciocolată neagră și un Supreme de ciocolată cu zmeură, Champagne și sorbetto. Totul, asortat cu vinurile Casei Timiș – free flow. Pentru cei interesați, sunt disponibile rezervări doar pentru cină (320 lei / persoană, valabil doar pentru unul sau mai multe cupluri dornice de petrecere) SAU cu experiența completă a casei, adică cina festivă și 2 nopți cazare + mic dejun zi (13-15 februarie, 1.620 lei / cameră dublă sau 2.020 lei / apartament). De menționat că participanții intră automat în cursa pentru premii cu gust: o sesiune de gătit alături de Chef Nico Lontras (premium cel mare), un wine tasting session (premiul al II-lea) sau o cutie de 3 vinuri Casa Timiș (premiul al III-lea). Rezervările sunt posibile aici!

Opulență culinară imperială la Istanbul Brunch, în 20 februarie

O experiență gastronomică specială a pregătit Casa Timiș și pentru prânzul (brunch-ul, mai exact, între orele 11.00 și 15.00) din 20 februarie: o incursiune în opulenta bucătărie otomană a cărui meniu e o înșiruire de bunătăți care lasă gura apă. Masa începe cu una dintre delicioasele supe pregătite de echipa lui Nico Lontras și Ioan Șușală – cremă de linte roşie cu mentă sau de pui cu lămâie şi iaurt – pentru a fi urmate de antreuri: humus, humus kawarma, salată turcească de vinete, salată Ezme, salată de bulgur, salată de ceapă roşie cu roşii şi sumac, kebab de miel în sos de iaurt cu usturoi, creveƫi în sos de unt cu usturoi şi lămâie, muhamara, labneh, dolma cu orez, măsline marinate, pita. Felul principal „complică” și mai mult alegerea oaspeților deja stârniți către deliciile bucătăriei otomane: kebab de pui pe sabie, pulpă de miel la cuptor, „deliciul sultanului” cu vită și piure de vinete, couscous, orez cu șofran, migdale și stafide, iaurt cu castraveți și mentă, salată de roșii și castraveți, ardei iute copt și marinat, la jar. Desertul – baklava cu nucă, budincă turcească de lapte cu înghețată de fistic sau „turkish delights” – suspendă fără drept de apel orice tentativă de dietă. Dar – să fim serioși! – cine vine la un brunch turcesc gătit de Nico și colegii lui ca să se abțină de la mâncare?!? Vestea bună e că rezervările (aici!) se pot face pentru grupuri de minim 4 persoane, așa că… unde-s mai mulți, puterea (și pofta) crește, iar cele 4 ore avute la dispoziție oferă timpul necesar savurării tuturor mâncărurilor! Tariful de acces la brunch este 289 de lei / persoană, copiii sub 3 ani beneficiind de gratuitate iar cei între 3 și 11 ani de o reducere de 50%.

Publicitate