Examen în prima jumătate a lui iulie pentru cursurile de somelieri susținute de OSR de la Enoteca de Savoya, din Timișoara

Aproape 35 de persoane, profesioniști din mai multe restaurante timișorene, s-au înscris la cursurile de somelieri organizate de asociația OSR 2011 în cadrul celui mai vechi wine bar din localitate, Enoteca de Savoya, ceea ce “demonstrează interesul în creștere și onorant pentru această formă de educație profesională, dar care a și dus la necesitatea formării a două grupe de cursanți”, potrivit președintelui OSR, Marian Timofti.

El a subliniat și cu ocazia acestei declarații faptul că un principiu care stă la baza activității de formare a OSR este acela că nu toți participanții vor primi automat și diplomele de absolvire, ci doar aceia care demonstrează că și-au însușit cunoștințele, deprinderile și atitudinea potrivite.

Cei mai buni somelieri ai OSR pot beneficia și de scutirea de taxe de școlarizare

Potrivit președintelui Organizației, examenele de finalizare a cursurilor vor avea loc în perioada 4-15 iulie, iar – ca o formă de motivare suplimentară a cursanților – primii trei clasați la examenul de absolvire vor primi înapoi contravaloarea cursurilor pe care au achitat-o la înscriere. “Este o facilitate care urmărește să crească interesul participanților, pe care am reușit să o oferim cu sprijinul partenerilor puternici din industria producătoare – în cazul cursurilor de la Timișoara fiind vorba despre Casa de Vinuri Cotnari. Dar, așa cum am arătat și la începutul proiectului, deși prețuim foarte mult și recunoaștem importanța deosebită a acestor parteneri, asta nu înseamnă că nu oferim participanților la programul nostru cunoștințe despre toate zonele viticole ale României și posibilitatea degustării celor mai bune vinuri din cadrul acestora”, a mai arătat Marian Timofti – care a completat că și alte crame se pot alătura programelor de instruire ale OSR. Astfel, pe lângă programul teoretic, cursanții de la TImișoara au putut efectua vizite de informare la cramele Aramic și Thesaurus, din regiune, unde au avut ocazia să afle nemijlocit, de la sursă, despre metodele de producere a strugurilor și vinurilor.