O nouă reușită pentru vinul românesc: Feteasca neagră Prince Mircea 2018, pe primul loc la VINIASIA Wine Award Seoul. Feteasca neagră Castel Bolovanu – Bronz

Un vin din soi românesc, produs de VINARTE, s-a clasat la jumătatea lunii decembrie 2021 pe primul loc în competiția VINIASIA Wine Award Seoul: Feteasca neagră Prince Mircea 2018, produsă sub semnătura lui Iustin Urucu la crama din Stârmina, Mehedinți. Reamintim că același vin obținuse în octombrie 89 puncte Robert Parker din partea specialistului Mark Squires, care indicase un interval optim de consum până în 2029. Și Feteasca neagră Castel Bolovanu 2020 s-a bucurat de aprecierea evaluatorilor, primind o Medalie de Bronz. Așadar, o nouă reușită de imagine pentru soiul național și pentru compania producătoare.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Fetească neagră (Prince Mircea și Castel Bolovanu) – în atenția a 5.000 de importatori și revânzători din Asia, prin medaliile obținute

21 de specialiști din mediul de afaceri cu vin (somelieri, manageri, proprietari de magazine) au format juriul competiției organizate de agenția VINIASIA, o entitate comercială și de promovare care colaborează cu peste 5.000 de importatori și revânzători din China continentală, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Japonia, Thailanda, Malaiezia, Vietnam și Coreea de Sud. 

Cu o pondere de 5% din totalul exporturilor Vinarte și cu o tendință constantă de creștere, piețele asiatice sunt deosebit de interesante pentru compania noastră. Este o regiune cu mare potențial de creștere iar vinurile noastre sunt deosebit de atrăgătoare pentru segmentul HoReCa de acolo, ceea ce confirmă reușita viziunii noastre de a produce vinuri roșii gastronomice cu intensitate și longevitate mare”, au declarat reprezentanții VINARTE pentru Vinul.ro.

Publicitate
IWCB