Colțunaș crocant cu carne de rață marinată în cognac. Tarte Tatin din foie gras cu jeleu de Remy Martin VSOP. Homar cu sos de Remy Martin Accord Royale 1783. Piept de rață cu baby broccoli, piure de morcovi cu ghimbir și sos de Remy Martin XO. Desert Gustul pădurii de ciocolată, trufe și sos de caramel cu Remy Martin XO. Brânzeturi artizanale românești cu dulceață de caise și Remy Martin XO. N-a fost meniul unui dineu de la Casa Albă, ci modul în care Chef Nico Lontras (foto sus), Chef Ioan Șușală și echipa lor de la Casa Timiș, din Dealu Mare, și-au răsfățat oaspeții – în mod strălucitor, am verificat personal! – la evenimentul GastroXperience Remy Martin.
Gastronomie Casa Timiș cu valoare de promovare a întregii regiuni Dealu Mare
Efortul, organizarea, ospitalitatea și inspirația culinară din spatele unui astfel de dineu creează, după părerea mea, un standard înalt și un exemplu greu de egalat pentru orice inițiativă gastronomică viitoare. Iar faptul că a fost organizat în afara Bucureștiului – în inima unei zone viticole cu reputație enologică și cu peisaje superbe – contribuie la consolidarea unei oferte unice de turism la crame în România. Cum a spus unul dintre participanții la experiența gastronomică de la Casa Timiș: „N-am mâncat așa bine nici la stele Michelin în Paris!”.