Somon „Venus și Adonis”, mușchiuleț cu granule de șorici, cotlete cu cartofi și pufarine – cultură în farfurie la Ramada Plaza by Wyndham Craiova pentru Festivalul Shakespeare

Unul dintre momentele anuale de mare interes care fixează de 30 ani Craiova pe agenda internațională a iubitorilor de literatură, Festivalul Shakespeare, se bucură anul acesta și de un alt tip de atracție în afară de mult mai promovatele spații tradiționale sau nou înființate pentru a găzdui evenimentele din program. Este vorba de meniul “One Menu, One Poet” pus în scenă – și în farfurii, firește! – de echipa Chef-ilor Ciprian Nicolescu și Roxana Dragnea la restaurantul Ellipse de la Hotelul Ramada Plaza by Wyndham din localitate. De menționat că hotelul găzduiește și spectacole din cadrul Festivalului.

Publicitate
Excursii

Împărțit pe secțiuni intitulate sugestiv “Poezie”, “Tragedie”, “Istorie”, “Comedie” și “Opere complete”, efortul creativ gastronomic propune oaspeților două pagini pline cu bunătăți clasice sau mai moderne din care spicuim: Somon “Venus și Adonis” marinat în vodka & orange cu mousse de creveți, piure de avocado, rodii, castraveți compresați, ulei infuzat de mărar și tobiko; Terină de rață presată cu stafide aurii, fistic și jeleu de Porto, pe pat de brioche, vișine negre Maraschino, microplante și coulis de zmeură; Terină de ciolan cu glazură de BBQ cu merișoare, pe pat de pâine integrală cu semințe, sos gribiche, ulei verde și microplante; Tentacul de caracatiță la grătar cu hummus, pico de Gallo salsa și dressing de ardei copți; Clătite cu textură de sfeclă roșie, mousse din brânză de capră, rodii, zmeură, coulis de mango și frunze de mentă; File de Butterfish “Romeo și Julieta” cu cartofi gratinați, minitartă de dovlecei, jeleu de mere cu tarhon cu sos Lemon Sabayon; Somon în crustă de cartofi cu mărar, piure de conopidă almondine, nougatine de usturoi cu alune de pădure și sos Meurette; Tournedo “Henry IV” cu cartofi Dauphine, morcovi și păstârnac glazurat, acompaniat cu reducție de sos Porto și unt cu Gorgonzolla; Balotină din mușchiuleț de porc umplut cu ierburi aromatice și duxelles de ciuperci, cartofi fondanți, granule de șorici expandat, fasole verde lyonnaise și sos Dijonnaise cu unt de arahide;  Cotlet de berbecuț slow cooked cu mousseline de cartofi parfumat cu trufe, pufarine, baby legume în crustă de popcorn și sos Bourguignon; Piept de rață Gressingham glazurat cu miere condimentată, tartă de cartofi Florentine cu spanac, cheddar și muguri de pin, acompaniat cu sos de vișine negre; Risotto “Cum vă place” cu șofran și dovleac copt, scalii de parmezan, pământ sicilian și ceapă crocantă.