Karakter, by Aurelia Vișinescu – campionul rose al acestei veri !

Campionul vinurilor rose românești, preferatul juraților la Concursul de Vinuri Rose este Karakter, de la Aurelia Vișinescu. Concursul, ajuns la a opta ediție, s-a desfășurat pe 26 iunie,  la Casa Comana

Publicitate
Domeniul Bogdan

După o preselecție la care au fost evaluate aproximativ 80 de vinuri, au fost alese 16 vinuri rose seci, care au fost degustate de jurați în marea finală. Cinci vinuri rose seci aromate au fost degustate în cadrul secțiunii speciale.

Printre jurați s-au numărat absolvenți WSET, membri ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România), comercianți de vin (magazine specializate online, manageri de restaurante), comunicatori din domeniu (bloggeri, critici de vin, jurnaliști), somelieri, reprezentanți specializați pe vin din partea sponsorilor, dar și invitați străini: Elizabeth Gabay Master of Wine din Marea Britanie/Franța,  Anne Wies van Oosten din Olanda și Vasilis Ioannou din Grecia. 

Publicitate
Profa de Vin, Mirela Mateescu și Adelina Boboc (PR Vinul.ro)

După degustarea și notarea celor 16 vinuri rose, cele mai bune opt au trecut printr-o a doua rundă de degustare, urmată de o rundă finală a celor trei vinuri care au primit cele mai mari punctaje. 

Marele câștigător a primit titlul de ”Cel mai bun vin rose al anului 2019” și va fi comercializat cu medalia autocolantă care atestă acest lucru, iar cele care s-au clasat pe locurile doi și trei au primit mențiune. Cel mai bun vin rose sec aromat va fi înscris într-o competiție internațională de profil.

Clasamentul a arătat astfel:

1.  Karakter,  Aurelia Vișinescu
Domeniile Săhăteni, Dealu Mare

2. Ion Vlădoi
Domeniul Vlădoi, Murfatlar
Fetească Neagră 

3. Alira Aliento
Crama Alira, Dobrogea
Cupaj din Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon 

Câștigătorul la secțiunea rose aromate:

Diamond, Domeniile Averești

Huși, Busuioacă de Averești

 

Organizatori : Răzvan Stoenescu (vin2.ro) , Iulian Grigorescu (pistoanebaricate.ro)  și Laurențiu Horodnic (oenolog.ro), cu sprijinul Asociației Winelover România.

Sponsori: Carrefour RomaniaDagmar – distribuitor băuturiAsociația Premium Wines of RomaniaCarpathian Springs (Aqua Carpatica)

Parteneri: Vinul.ro, VINARIUM, Vinmag, Asociația Blessing HeartsEximturPremium Wines Distribution , Asociația Winelover Romania, VinOriunde.roFlexoLaFood Romania, DulceBun, UPS, Hochland, Nissan, OpenDev.