Marina Samoilă și Alex Dona, desprevin.ro: vizite la crame românești cu degustare din confortul propriei case

Desprevin.ro este cea mai recentă inițiativă online din România născută din pasiunea pentru vin și viticultură a fondatorilor – somelierul Marina Samoilă și expertul în comunicare Alex Dona. Ei își propun să promoveze cramele într-o manieră originală și accesibilă – prin crearea unor “vizite virtuale” săptămânale (câte o cramă pe săptămână). Vizitele virtuale sunt completate de experiența unor degustări reale – căci publicul interesat își poate comanda o selecție de vinuri de la respectiva cramă și le poate consuma din confortul propriei case, în timp ce parcurge tururile propuse pe canalele de social media ale site-ului.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Situația grea a turismului viticol din România a stat la baza site-ului desprevin.ro

“Unul dintre factorii determinanți pentru acest proiect proiect este situația turismului viticol din România. Dispunerea geografica a cramelor și distanțele de deplasare implicate pentru vizitarea acestora, corelate cu lipsa facilităților de cazare la crame și imposibilitatea consumului de alcool la volan fac ca vizitarea cramelor din România să fie deseori o experiență incomplet. În multe cazuri, entuziaștii vinului nu au posibilitatea de a se bucura pe deplin de o experiență memorabilă, cu degustare completă și în tihnă. desprevin.ro oferă o schimbare a unghiului de perspectivă asupra modului de practicare a turismului viticol. Ceea ce aduce nou platforma este transpunerea experienței de vizitare a unei crame în confortul și siguranța universului casnic, în propria casa. Vizitarea cramei, descoperirea tuturor informațiilor relevante – despre procesul de vinificare, curiozitățile și particularitățile fiecărei crame, poveștile și legendele locului, descoperirea oamenilor din spate… totul se face cu ajutorul tehnologiei, printr-un simplu click, din sufrageria proprie. În plus oferă șansa de a gusta vinurile preferate șn compania altor iubitori ai vinului” , anunță fondatorii site-ului într-un comunicat dat publicității la București.

O cramă pe săptămână pe desprevin.ro și pe canalele asociate

În fiecare săptămână,  desprevin.ro și canalele sale din social media prezintă informații complete despre o cramă – vedeta săptămânii: interviuri cu oamenii implicați în procesul de fabricare al vinului, specialiști, detalii despre terroir și filozofia de vinificare, legende locale și povesti care dau savoare vinului. Fiecare selecție de vinuri comandată pe website și livrată acasă este însoțită de fișe de degustare făcute de specialiști și de un joc ce poate fi jucat alături de cei dragi –  care testează capacitățile de degustare ale fiecăruia și îi invață cum să deguste mai bine, “transformând consumul de vin în ceea ce ar trebui să fie – o ocazie socială”, spun fondatorii desprevin.ro.

Publicitate
Casa Timis

Toți cei care comandă selecții de vinuri de pe această platformă vor beneficia de sesiuni online de degustare ghidată, care le vor dezvălui informații suplimentare despre produsele comandate, detalii și explicatii, răspunsuri la întrebări și oportunitatea de a se alătura unei comunități unite de aceeași pasiune – vinul.

Cine sunt Marina Samoilă și Alex Dona

Marina este specialist în vin, absolventă a Facultății de Horticultură. Este licențiat WSET Level 3 Wine & Spirits Certified și WSET Diploma Student.  Alex activează în domeniul comunicării de peste 12 ani și are o bogată experiență în TV, print, radio și online. 

Contacte:
alex.dona@desprevin.ro – 0734.222.577
marina.samoila@desprevin.ro – 0723.815.503
FB: https://www.facebook.com/Desprevinro-104722591190343
Hashtaguri de urmărit despre acastă inițiativă: #desprevin.ro, #ocramapesaptamana, #nudoarvin