O evadare în natură cu amprenta Transilvaniei e mai la îndemână decât crezi: pensiunea Crama Jelna

Ai visat vreodată să fii tu cel care-și adună prietenii pentru o experiență memorabilă într-un loc cu priveliște de vis, mâncăruri tradiționale și vinuri cu ADN local? Tocmai ai descoperit următoarea destinație! Unde altundeva decât în inima atât de mult lăudatei Transilvanii – mai exact lângă Bistrița, la Crama boutique Jelna. Un loc clasat la nivelul de 4 margarete, în care modernitatea și confortul coexistă cu peisajul rural fără să jignească natura și ochiul, iar bucatele sunt de la gospodării din zonă și gătite de localnici cu gust bun. Să nu uit un amănunt important – în afară de faptul că în zonă se află câteva atracții cultural-turistice foarte interesante: Darius Pripon, enologul cramei, deși pare foarte tânăr, e pasionat să păstreze neștirbit spiritul locului și aduce cu el o experiență internațională și o energie cosmopolită. Agricultura o face cu cai și fără chimicale, vinificarea în condiții sanitare ultramoderne. Un video de prezentare a pensiunii poți vedea aici: https://fb.watch/2cihABB4Ef/

Publicitate
Excursii
Darius Pripon, wine maker Crama Jelna
Darius Pripon (sus, în dreapta), wine makerul de la Jelna (www.jelnatransilvania.ro): “Vinific ascultând cu atenție vocea terroir-ului. Dacă timpul și viața mi-au oferit șansa de a vinifica în mai multe zone din România și din lume, de a studia în România, Spania și Italia, toată această experiență nu a făcut altceva decât să mă smerească în fața perfecțiunii naturii, a jocului vieții din vița-de-vie și a ingineriei naturale ce alchimizează strugurele în vin”.

Grăbește-te, încă mai e loc pentru Crăciun și Revelion!

Pensiunea de la Crama Jelna are 8 camere duble, un restaurant de aproximativ 45 de locuri cu mâncăruri locale care se schimbă în funcție de sezon și care sunt gătite de oameni ai zonei pricepuți la asta. 

Pentru Crăciun, pensiunea se poate închiria toată (16 persoane), la un cost de 4.000 de euro pentru 4 zile (3 nopți), în regim All inclusive, iar pentru Revelion la fel, pentru 6.000 euro (tot 4 zile și 3 nopți cu foc de artificii, purcel zdravăn șamd).

Publicitate
IPPU

All inclusive la Crama Jelna înseamnă mic dejun, prânz, cină, gustări, vinuri, bere, răcoritoare, apă, cafea, ceai etc.

Dacă totuși se întâmplă să nu mai prinzi ofertele pentru acest sfârșit de an, e bine să știi că pe tot parcursul anului poți să te cazezi la Crama Jelna – o cameră dublă costă 250 lei / noapte, cu mic dejun inclus – și să parcurgi una dintre variantele de degustare ghidată a vinurilor făcute de Darius aici.

Degustări la Crama Jelna: de la 125 lei, cu tot cu bucate

Sunt disponibile 2 pachete de degustare, ambele însoțite de explicații și răspunsuri la eventualele întrebări, dar și de mâncare. Un pachet costă 125 de lei / persoană și include 5 vinuri la alegere din gama Jelna, un platou cu brânzeturi și salamuri tradiționale, scăricică de porc sau mușchiuleț, apă, cafea, desert. Celălalt pachet, mai robust, costă 190 lei / persoană și include tot 5 vinuri din gama Dealul Negru, platoul cu brânzeturi și salamuri tradiționale, mușchi de vită, desert, apă, cafea.

Toate vinurile sunt disponibile la preț de listă.

Detalii suplimentare despre cramă – care funcționează după principiile așa-numitei “Transilvanii sustenabile”, cu practici menite să reducă la maximum impactul asupra mediului – poți găsi la: www.jelnatransilvania.ro, pe Instagram sau pe profilul lor de Facebook.

Iar pentru rezervări, clarificări, întrebări și răspunsuri legate de cazare, masă, vizite: Ovidiu Moldovean – 0740.986.056

Găsiți mai jos și o galerie cu imagini de la pensiune