Pairing gourmet La The Wine Club cu 5 vinuri Chateau Puech Haut și 5 preparate culinare – o seară reușită marca Vinexpert 

A fost fully (aproape over)booked evenimentul de degustare a unora dintre cele mai bune vinuri Chateau Puech Haut organizat joi seara la The Wine Club by Vinexpert – una dintre rarele ocazii de gusta vinuri ale celei mai cunoscute case de vin din Languedoc. Interesul stârnit de această degustare a adunat laolaltă iubitori de vin, cunoscători și pasionați, care au avut ocazia să afle direct de la reprezentantul Chateau Puech Haut, Anthony Hudry, povestea cramei-fanion din Languedoc și descrierile vinurilor notate cu peste 90 de puncte Parker. Iar bucătarul șef de la The Wine Club, Savel Coca, le-a asociat acestor vinuri 5 preparate culinare pe măsură. Degustarea a avut loc într-o atmosferă relaxată, frumoasă, care a prelungit seara și după evenimentul propriu-zis, la discuții și socializare. 

Publicitate
Vinarte

Vinurile prezentate au fost din gamele pilot ale producătorului francez: Tete de Belier, vinul de gardă par excellence, cu o lungă învechire în baric, care îi conferă caracterul și eleganța specifice, și Prestige – vinuri care „vorbesc” în special despre fructe, flexibilitate și clasicism. Iată și cu ce ne-am delectat. Pentru gama Prestige, Chateau Puech Haut  s-a inspirat din tradiția burgundă a producerii vinurilor.

Iată și meniul cu care ne-am delectat:
– Chateau Puech Haut Prestige Blanc (Roussanne, Marsanne și Grenache blanc) cu  ciuperci umplute cu mix de brânzeturi nobile și praz.
– Chateau Puech Haut Tete de Belier Blanc (Roussanne, Marsanne si Grenache blanc) cu ruladă de curcan umplută cu spanac și brânză Brie.
– Chateau Puech Haut Prestige Rose (Grenache & Cinsault) cu fantezie din tartar de ton, somon și avocado.
– Chateau Puech Haut Prestige Rouge (Syrah & Grenache) cu mousse de iepure cu jeleu de Syrah, în stil Languedoc.
– Chateau Puech Haut Tete de Belier Rouge (Syrah, Grenache, Mourvedre, Carignan) cu specialitatea chef-ului: pulpă de berbecuț maturată în Prestige Rouge, ghimbir și rozmarin, gătit încet și flambat cu Armagnac, cu spectacolul berbecuțului flambat „în direct”. 

Publicitate
IPPU

Gazda evenimentului, Florin Bejan, care este unul dintre acționarii wine clubului, a vorbit și despre dorința de a promova cât mai mult cultura vinului și de a aduna iubitorii de vin în jurul rafturilor pline cu sute de etichete din toată lumea, astfel încât cei care doresc au ocazia să deguste aici sute de vinuri, disponibile și la sticlă și la pahar. De asemenea, a mai menționat că acest eveniment este numai începutul unei serii pe care The Wine Club o va organiza în această vară. Degustări tematice și diferite activități interesante vor mai avea loc pe cocheta terasă de pe bulevardul Unirii 20, din zona plină de pomi și verdeață de „la  fântâni”, așa că fiți la curent cu ce se întâmplă aici și pe pagina de facebook a locației – www.facebook.com/WineClubBistro. 

Așa cum Vinexpert și-a obișnuit clienții la astfel de evenimente, în această seară, oaspeții au avut ocazia de cumpara / comanda vinurile prezentate, dar și accesorii pentru vin și pahare Riedel la prețuri speciale cu reducere de 15%.

Potrivit prezentării, Chateau Puech Haut s-a născut din visul ambițios al lui Gérard Bru, un industriaș pasionat care a pornit de la zero, cu podgoria proprie și un castel în stilul marilor vinuri Bordeaux. Situat la porțile orașului Montpellier din municipiul Saint Drézéry, a devenit în scurt timp o cramă- fanion în regiunea Languedoc și un reprezentant al noului curent œnologie din Franța. Crama deține 250 de hectare de viță de vie, producând vinuri în cantitati mici, dar foarte bune.