(VIDEO) Pinknic pe Calea Victoriei pentru cele mai bune rose-uri din România și lansare Siel, de la Tohani

Pinknic party” s-a numit petrecerea Vinul.Ro de pe terasa hotelului Novotel din Capitală, la încheierea târgului Revino 2018 și a jurizărilor pentru alegerea celui mai bun rose din recolta 2017. Zeci de delicioase licori roz au putut fi degustate de către cei aproximativ 100 de participanți, alături de un bufet asortat.

Publicitate
IWCB

Contextul muzical al serii a fost oferit de partenerii de la Tohani România – care tocmai au lansat asamblajul rose Siel, compus din nu mai puțin decât șase soiuri de struguri, și despre care creatorul lui, Albertus Van Der Merwe, spune: “cu toții ne căutăm calea și locul acela în care să ne simțim împliniți. Eu am avut norocul să găsesc ceea ce am căutat la mii de kilometri distanță de Africa de Sud, și nu e simplu să fii la Tohani și să ai dorul Stellenbosch-ului, sau să fii în deșert și să simți dorul de Tohani. De aceea am creat Siel: să aduc împreună Tohaniul și Africa de Sud”

Un vin despre călătoria în căutarea sensului, a sinelui și a sufletului. Un vin-experiență, clădit pe o poveste universală, poveste care, de această dată, poartă (și) o amprentă românească din Tohani.

Publicitate
IWCB

“Caii de la Letea – ediție limitată” 2017, de la Via Viticola Sarica Niculițel, a fost rose-ul declarat câștigătorul Concursului de rose-uri organizat de blogurile Vin2.ro, Oenolog.ro și PistoaneBaricate.ro, dintre cele 16 calificate în finală. A fost urmat de Anca Maria 2017, de la Domeniul Vlădoi, și Sâmburești.

Impresia juraților, după cele trei tururi de scrutin, a fost că aproape oricare dintre vinurile finaliste ar fi meritat loc pe podium, ceea ce dovedește încă o dată că oenologia românească a devenit – fără vreo falsă modestie – una dintre cele mai competente din lume în această privință. Lucru demonstrat, de altminteri, și de creșterea constantă a ofertei și a consumului de pe toate categoriile de preț și toate canalele de vânzare.

Crame precum Alira, Aramic, Aurelia Vișinescu, Budureasca, Domeniul Vlădoi, Gîrboiu, Gramma Wines, Jelna, Jidvei, Liliac, La Salina, La Săpata, M1. Atelier, Sâmburești, SERVE, Tohani, Via Viticola sau Vincon Vrancea și-au etalat atuurile rose din gamele participante în finala concursului, dar și din afara acestuia, pe acordurile DJ-ului George Seizu și ale saxofonistului Edward Nica. 

Oameni de afaceri, oameni de artă și cultură și profesioniști din domeniul producției și comerțului cu vinuri, ca și un “lot de consumatori” pasionați au format audiența veselă a evenimentului – care s-a dorit și ne place să credem că a și reușit să ofere o etalare festivă dar relaxată a ofertei românești de rose-uri.

Puteți urmări un montaj video de la eveniment mai jos:


Mulțumiri speciale pentru buna colaborare și creativitate în realizarea evenimentului: echipei de bucătari de la Novotel, apei minerale Cheile Bicazului și Tohani România.