Prima ediție a FESTIVALULUI CAVALERESC AL VINULUI Românesc, Iași, 4-6 octombrie

Ordo Equestris Vini Europae organizează, în parteneriat cu S.C. Cotnari S.A. prima ediție a Festivalului Cavaleresc al Vinului Românesc, la Iași, între 4 și 6 octombrie.  Scopul organizării festivalului, care va avea caracter itinerant și participare internațională, este promovare celor mai reprezentativi producători de vin din România.

Publicitate
Excursii

Având în vedere recenta Lege nr.79/2019 privind instituirea Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc care va fi marcată în prima duminică a lunii octombrie a fiecărui an, OEVE consideră evenimentul ca o bună oportunitate de promovare a viticulturii.

Ordo Equestris Vini Europae este o organizație internațională prezentă în 28 de țări, care reunește în rândurile sale un număr de peste 5.000 de membri, personalități ale vieții economice, sociale și culturale, animați de dorința de promovare a valorilor europene, ghidați de principiul unității în diversitate și având ca obiect central vinul, privit ca element de identitate culturală.

Publicitate
IPPU

Consulatul Român al Ordo Equestris Vini Europene și-a început activitatea în anul 2007, iar în prezent numără peste 400 de membri organizați în 5 Legate și 7 Scaune Cavalerești. Acțiunile ordinului sunt caracterizate prin voluntariat, iar răsplata eforturilor membrilor săi este sentimentul datoriei împlinite, respectiv transmiterea către generațiile viitoare a spiritului de conservare și perpetuare a tradițiilor vini-viticole multimilenare.