Prima ediție a Salonul Vinurilor Millésime are loc în iunie la Oradea

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, între 8 și 10 iunie 2018 are loc la Oradea Salonul Vinurilor Millésime, aflat la prima ediție – primul eveniment major de acest gen organizat în oraș, care  se dorește a fi punctul de întâlnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai.

Publicitate
Vinarte

Salonul Vinurilor Millésime deschide sezonul turistic și al evenimentelor estivale din capitala Art Nouveau și a băilor termale din România, Oradea fiind de mai multă vreme un punct de întâlnire al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. 

Potrivit organizatorilor, Salonul are loc într-un moment în care spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust din Oradea au ajuns să fie referințe la nivel național. Aici a luat ființă unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene.

Publicitate
IPPU

Locația unică în care se desfășoară Salonul este Cetatea Oradea, cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime, care din anul 2010 s-a dedicat culturii și civilizației vinului, educării consumatorilor și promovării vinului românesc. Prima ediție a Salonului Vinurilor Millésime va aduce în fata participanților, pe lângă producători de vinuri din România și câțiva importatori și producători de vinuri din străinătate.

Structura salonului cuprinde o expoziție de vinuri (Cetatea Oradea – Corpul L, Galeria Vinurilor) cu un total de 26 expozanți din industria autohtonă și din străinătate, iar pe parcursul celor trei zile de eveniment sunt prevăzute masterclass-uri susținute de către oenologi, formatori WSET, degustători autorizați din România sau reprezentanți ai producătorilor de vinuri.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe pagina evenimentului – salonul.millesime.ro

Despre Millésime
Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010, de către Prof. Dorin Popa, care deține calitatea de președinte al Asociației. Menirea acestui organism este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociației se întâlnesc de cel puțin două ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri și pentru a afla poveștile ce stau în spatele creațiilor enologice.